Urbanisme

Finalment, l’Ajuntament farà el vial que connectarà els pisos socials amb Lluís Companys

Reunió entre l'alcaldessa i la regidora d'Urbanisme amb representants del veïnat de la zona de Can Besora, aquesta tarda. / martalopez

Dels 4 blocs de pisos previstos, a 2 s’hi accedirà pel nou vial i la resta des del camí de Can Besora.

Marta  López | 14/06/2018 a les 19:57 0
 

Finalment, es farà el carrer que cal per accedir en cotxe als futurs pisos socials des de la part superior dels Vessants 2, és a dir, des de l’avinguda Lluís Companys. Dels 4 blocs de pisos previstos, a 2 s’hi accedirà pel nou vial i la resta des del camí de Can Besora. Així ho han anunciat l’alcaldessa, Ester Pujol, i la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, aquest mateix dijous en una reunió amb representants del veïnat de la zona de Can Besora.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol resoldre la preocupació que han expressat els veïns i veïnes de la zona aquests últims mesos, des de que es va saber que la idea inicial s’havia modificat i es volia fer passar a tots els vehicles per Can Besora. El veïnat va demanar per escrit la possibilitat d’estudiar modificacions en aquest plantejament. La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, diu que per arribar a aquest nou plantejament, han hagut de parlar amb tots els agents implicats en aquest projecte, per això els ha portat temps:

 

Garcia explica que des de l’equip de govern entenen les inquietuds dels veïns i per això les han valorat. En general, valora positivament com ha anat la reunió:

 

L’Eva Inglés, del col·lectiu de veïns i veïnes de la zona de Can Besora, també valora la reunió positivament. Diu que han sortit contents perquè hi ha hagut un avenç cap a la proposta que feien els veïns:

 

Aquesta decisió els alegra, però també han proposat la possibilitat d’estudiar si d’aquests 35 vehicles que entraran per baix, es podrien reduir a 12:

 

A més a més, l’Eva diu que també els alegra que l’alcaldessa i la regidora s’hagin compromès a fer constant durant la signatura davant notari en quins habitatges s’entrarà per dalt i quins per baix, per impedir que es facin més modificacions en aquest sentit:

 

Així ho explica la regidora d’Urbanisme:

 

En general, doncs, el veïnat de Can Besora està content amb els avenços que hi ha hagut i esperen que puguin seguir de ben a prop l’evolució del projecte:

 

Per dur a terme la construcció d’aquest nou vial que connectarà l’Avinguda Lluís Companys i el camí de Can Besora, l’Ajuntament avançarà els diners a la Junta de Compensació per poder construir-lo. Ara, es signarà un acord per garantir que aquests diners públics que avança l’Ajuntament, a mesura que es vagi construint, els retornin de nou al consistori.

Marta López
Marta  López