Ensenyament

L’Aula d’Extensió Universitària engega el curs amb un ampli ventall de xerrades per saber més

Una de les xerrades de l'Aula a la sala Albéniz. / sergiquevedo

Ciència, història contemporànea, neurologia i, fins i tot, una actuació musical amb castanyoles conformen el programa del trimestre que comença.

Alèxia  Guilera | 09/10/2017 a les 12:28 0
 

Torna l’Aula d’Extensió Universitària (AEU), de nou compartida entre Tiana i Montgat. Les xerrades, a mig camí entre la divulgació i les classes magistrals que es fan a qualsevol facultat catalana, busquen il.lustrar sobre temes molt diversos d’actualitat. Això sí: van adreçades a un públic una mica format i no específicament de la Tercera Edat. Oïents que, per sobre tot, tingui curiositat per tot allò que els envolta, tal com explica la Beatriu Martínez, presidenta de l’AEU:

 

Les organitzadores de l’Aula posen especial èmfasi en que les xerrades siguin amenes i entenedores. Els temes de les dues primeres xerrades d’aquest primer trimestre -que ha començat a Montgat el 5 d’octubre- responen a sol.licituds fetes per qui ha anat assitint a l’Aula. Són 2 temes que van despertar molt d’interès: l’Alzhèimer i l’eutanàsia. Sobre aquest segon tema versarà, justament, la primera de les xerrades de l’Aula, que farà el 19 d’octubre el doctor en Filosofia i Bioètica Sergio Ramos Pozón, a la sala Albéniz

Com es trien, els temes?

Per fer la tria de temes, a més de l’opinió de l’ “alumnat”, també es compta amb l’experiència d’altres aules universitàries de Catalunya, explica la Rosa, secretària de l’AEU:

 

A la programació de l’AEU d’aquest trimestre hi destaca una actuació, en comptes d’una xerrada, el dia 2 de desembre a la sala Pau Casals de Montgat. Anirà a càrrec de la companyia de castanyoles To-K-tà. La Beatriu ens en parla:

 

Com a tota associació, l’aportació de socis i sòcies és fonamental per poder fer més activitats, per això la Beatriu, la Rosa i la Isabel, també de l’Aula, fan una crida a tianencs i tianenques perquè s’hi associïn:

 

Un dels objectius principals de l’Aula d’Extensió Universitària és deixar ben clar que és una activitats radicalment diferent, i independent, de l’Escola d’Adults Timó, malgrat que comparteixen seu a Montgat.

 

Tal com es feia el curs passat, les xerrades de l’Aula d’Extensió Universitària es faran 2 cops al mes: els dijous a les 18.30h, alternant entre Tiana i Montgat cada 15 dies. Es faran d’ara fins el 14 de desembre.

Alèxia  Guilera