Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les conseqüències de la catàstrofe nuclear de Txernòbil a través de 15 fotografies

Fins el 31 de gener, Can Baratau acull l’exposició fotogràfica “Txernòbil, la ciutat del silenci”. El doctor en Comunicació i aficionat a la fotografia, Jorge Franganillo, mostra, a través de 15 imatges fetes en la zona d’exclusió de Txernòbil, les conseqüències de la catàstrofe nuclear de 1986:

 

L’accident nuclear, que va transformar tota la zona propera a la central en la regió amb major contaminació radioactiva del món, va forçar una evacuació precipitada de la zona, deixant un paisatge apocalíptic on ja ningú podrà viure en milers d’anys, mentre no s’hagi evaporat completament l’amenaça invisible que va escapar del reactor 4. Ningú? No! Curiosament, 4 botigues encara resisteixen i mantenen el seu negoci:

 

Les botigues resisteixen perquè en el seu moment habitants de la zona van decidir quedar-se, ja que no tenien un altre lloc on anar. Científics i operaris que desmantellen la planta nuclear també s’acosten fins a la zona:

 

L’exposició es pot classificar dins de l’anomenada fotografia documental i, més concretament, en el gènere de l’exploració urbana:

 

En Jorge explica com va ser el viatge:

 

També explica què és el que va sentir mentre estava allà:

 

Una visita que en Jorge Franganillo tenia en ment des del 2011 i que s’ha acabat convertint en el seu primer projecte fotogràfic:

 

L’exposició està pensada per ésser itinerant. L’any 2018 va visitar 8 poblacions i aquest any en visitarà, de moment, 5 més:

 

A Tiana, “Txernòbil, la ciutat del silenci” es podrà veure a la Sala d’Actes de Can Baratau fins al 31 de gener.