Política

Les reaccions a la sentència del Suprem a Tiana: Ple extraordinari i marxa lenta

Un centenar de tianencs i tianenques assistint a la concentració de la plaça de la Vila. / martalopez

El ple extraordinari, que va començar a les vuit del vespre, va coincidir amb la concentració de cada dilluns a la plaça de la Vila en record dels presos i exiliats.

Marta  López | 15/10/2019 a les 13:30 0
 

L’Ajuntament de Tiana ha convocat aquest dilluns 14 d’octubre una sessió extraordinària i urgent del ple del consistori amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes. La Sala de Plens es va quedar petita per la quantitat de tianencs i tianenques que van voler sumar-se a la convocatòria.

La sessió va constar d’un únic punt: una moció de resposta a aquesta sentència, tramesa per les entitats municipalistes ACM i AMI, demanant l’amnistia per a les persones preses i la defensa del dret d’autodeterminació.

La moció es va aprovar amb el vot positiu d’Esquerra, Junts per Catalunya Tiana i Junts per Tiana. Per la seva banda, el PSC va demanar la paraula a l’inici de la sessió per mostrar la seva disconformitat amb el ple extraordinari. Segons el seu portaveu, Albert Sales, els hauria agradat fer abans una Junta de Portaveus per decidir entre tots una declaració institucional:

 

Els dos regidors del PSC van abandonar la Sala de Plens després de la seva declaració, sense participar en la votació final. Abans, però, van manifestar la seva tristesa pels fets ocorreguts, assegurant que era la història d’un gran fracàs col·lectiu:

 

Seguidament, una emocionada alcaldessa va precedir la lectura de la moció amb un record pels presos i exiliats. Un cop llegida, abans de procedir a la seva votació els tres grups municipals que s’havien quedat a la Sala de Plens van fer una declaració sobre els fets.

Els primers a fer-ho van ser Junts per Catalunya Tiana. La regidora Marta Guàrdia va manifestar el rebuig del seu grup municipal cap a la sentència i va animar a sumar-se a les mobilitzacions:

 

El portaveu d’Esquerra, Àlex Robles, va tenir un record pel president Lluís Companys a les portes de la data del seu afusellament, ara fa 79 anys. Va dir que les condemnes eren dures i injustes i que no anaven dirigides únicament als presos, sinó a tots i totes:

 

Per últim, el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va tancar el torn de paraula manifestant que el seu grup municipal creia que era una sentència injusta i antidemocràtica. També van mostrar el seu suport a les mobilitzacions pacífiques i va acabar llegint un abstracte de l’al·legació final de Jordi Cuixart durant el judici:

 

La sessió va finalitzar amb la votació de la moció i amb tota la Sala de Plens cantant Els Segadors. El ple extraordinari, que va començar a les vuit del vespre, va coincidir amb la concentració de cada dilluns a la plaça de la Vila en record dels presos i exiliats.

És per això que, un cop acabat, els assistents es van dirigir a la plaça, on després d’uns parlaments es va iniciar una marxa lenta pel centre del poble.

Marta López
Marta  López