Urbanisme

L’escola Tiziana estrena el Kiss&Ride amb èxit

Les places de Kiss&Ride a l'entrada de l'Escola de Música, plenes de cotxes. / martalopez

La tornada a l’escola després de Setmana Santa ha sigut una mica diferent pels infants de l’escola Tiziana, que a partir d'ara també podran entrar pel carrer Can Gaietà, on està l'Escola de Música. Allà és on s'han fet les noves places de Kiss&Ride pels pares i mares.

Marta  López | 03/04/2018 a les 9:06 0
 

Caminant, en cotxe o en patinet. Així han arribat els nens i nenes de l’escola Tiziana que han estrenat la nova entrada pel carrer Can Gaietà, on està l’Escola de Música. La tornada a l’escola després de Setmana Santa ha sigut una mica diferent pels infants de l’escola Tiziana, però també pels pares i mares.

Aquest dimarts 3 d’abril s’han estrenat les noves places d’estacionament ràpid. És el que s’anomena Kiss&Ride, un sistema d’estacionament que busca facilitar la circulació al centre escolar. El funcionament és senzill: s’aparca durant uns minuts, el suficient per deixar el fill o filla a la porta d’entrada i tornar.

Tot i que ha sigut el primer dia que s’han fet servir, els pares i mares no han tingut problemes per utilitzar les places a banda i banda de l’entrada a l’Escola de Música. A mesura que anaven arribant, aparcaven, portaven al seu fill o filla fins a la porta de l’escola i tornaven, en un lapse molt curt de temps.

Les places que hi havia, 4 a una banda i unes 6 a un altre, s’han acabat omplint de cotxes. Tot i així, ha donat temps a que més d’un cotxe aparqués en una mateixa plaça. Això ha permès que el camí cap a la porta d’entrada, senyalitzat en color verd, estigués lliure i tothom qui arribava caminant pogués passar sense problemes.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, va explicar a La Local que tot plegat, la nova entrada a l’escola Tiziana i les places de Kiss&Ride, busquen millorar la mobilitat en la zona de la Ciutadella, ja que tots els cotxes que utilitzin aquesta entrada rebaixaran el flux de trànsit a l’entrada principal:

 

Ja fa més d’un any que el Kiss&Ride es va implantar a l’escola Lola Anglada, i a hores d’ara funciona amb èxit. Arran d’una enquesta feta als pares i mares, es va arribar a la conclusió que hi havia la necessitat de disposar d’aquest tipus d’estacionament també a l’escola Tiziana.

Marta López
Marta  López