Cultura

L’Estiu jazz i altres músiques celebra el 30 aniversari adaptat a la crisi sanitària

La banda d'esquerra a dreta: Santiago Campillo, Buddy Whittington, José Ciudad i Oneida James, durant l'edició del 2019. / martifrancas

Enguany es concentraran els quatre concerts en una doble sessió, a les vuit i a les deu de la nit, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’agost al Parc de l'Antic Camp de Futbol.

Marta  López | 31/07/2020 a les 11:25 0
 

L’Estiu jazz i altres músiques arriba a la trentena. Malgrat la situació actual, provocada per la crisi sanitària, el festival més perenne i llarg de Tiana no podia faltar a la seva cita. És per això que s’ha buscat una fórmula que permeti desenvolupar-lo seguint les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries.

La primera conseqüència és el canvi de lloc, tal com s’ha fet durant el juliol amb l’únic concert que s’ha pogut celebrar de les Nits de Música. L’Estiu jazz passarà del Casal de Tiana al Parc de l’Antic Camp de Futbol.

La segona conseqüència és la reducció de dies. Enguany es concentraran els quatre concerts en una doble sessió, a les vuit i a les deu de la nit, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’agost.

El divendres 7 es comptarà amb la presència d’Albert Bello & Oriol Saña Quartet i Yonder de Jesús & Banda Ashé, que ompliran de jazz i salsa cubana respectivament el recinte del Parc de l’Antic Camp de Futbol.

El dissabte 8 serà el torn de Tori Sparks i Three Cool Cats, que amenitzaran la nit amb l’estil folk-fusió, en el primer cas, i swing-jazz, en el segon.

La tercera i última conseqüència és la reserva de plaça per poder assistir als concerts. El tràmit s’haurà de fer a través de la pàgina web de l’Estiu jazz, que s’estrena aquest any amb motiu del trenta aniversari.

Trenta anys sense parar

En Quim Garcia, programador del festival, va explicar a La Local, ara fa dos anys, l’origen de l’Estiu jazz i altres músiques. Segons ell, tot va sorgir com solen aparèixer les idees més esbojarrades, o les que tenen més èxit: amb quatre cerveses i una tertúlia entre amics:

 

Des de llavors, l’Estiu jazz no ha fallat ni un any, ni tan sols quan es va produir el gran incendi de Tiana l’any 1994, que es va emportar 350 de les 400 hectàrees forestals del terme municipal:

 

Un incendi no va poder aturar el jazz (i altres músiques). Tampoc ho ha fet una pandèmia.

Marta López
Marta  López