Nadal

Més de 100 voluntaris, artistes i entitats s’impliquen en la Cavalcada d’enguany

El disseny de Mario Tarragó estarà present al cartell i la imatgeria de la rebuda dels Reis. / martalopez

Des de Can Boter s’han encarregat de supervisar la posada en escena de les comparses i preparar el vestuari del seguici. A més, els artistes Xavier Maristany, Roger Giménez, Pau Josa i Joana Mas es fan càrrec de la banda sonora que ha coreografiat Amèlia Boluda.

Marta  López | 22/12/2022 a les 11:02 0
 

Més de 100 voluntaris, artistes i entitats de Tiana ja estan preparant els últims detalls de la Cavalcada que tindrà lloc durant la tarda del 5 de gener. Abans, però, els carters reials s’instal·laran a Can Riera durant els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i 2 i 3 de gener d’11 h a 13 h i de 17 h a 19 h per recollir les cartes dels infants de Tiana. A més, podran veure com preparen l’enviament i els regals que deixaran a les cases.

L’alcalde, Isaac Salvatierra, i la regidora de Cultura, Cristina Comas, han explicat aquest dimecres les principals novetats de la rebuda dels Reis d’Orient, que conservarà l’essència i els orígens de la cavalcada tradicional, però renovada per fer-la més participativa:

 

En la cavalcada d’aquest any hi participen professionals de diferents àmbits com maquilladores, mecànics, electricistes i 7 entitats: Club Patinatge Tiana, l’Escola de Música i Dansa, la colla de diables Trempera Nostramu, l’Agrupament Escolta Roger de Flor, el Centre Cultural i Esportiu Tiana, la Societat Recreativa Nou Pins i la Festa dels Racons. La regidora de Cultura agraeix la implicació d’entitats, empreses i comerços de Tiana:

 

Aquest any Ses Majestats arribaran acompanyats d’un seguici que el món de l’art i la cultura de Tiana ha posat a la seva disposició. Des de Can Boter s’han encarregat de supervisar la posada en escena de les comparses i preparar el vestuari del seguici. A més, els artistes Xavier Maristany, Roger Giménez, Pau Josa i Joana Mas es fan càrrec de la banda sonora que ha coreografiat Amèlia Boluda:

 

Tal com ja va avançar la regidora de Cultura, enguany s’han restaurat les carrosses originals fetes fa 30 anys i s’incorporaran noves andròmines, obra d’El Taller del Lagarto, que formaran part de les comparses:

 

Encara es pot ser voluntari de la cavalcada enviant un correu a tiana.cultura@tiana.cat. La rebuda dels Reis d’Orient començarà a les sis de la tarda i farà el següent recorregut: Edith Llauradó, Bisbe Català, Avinguda Isaac Albéniz, Passeig de la Vilesa, Avinguda Onze de Setembre, Bòbila Jordana, Matas, Marquès de Monistrol i Plaça de la Vila. Allà l’alcalde rebrà els tres Reis  i els donarà el pa i la sal, i la clau màgica del poble perquè puguin entrar a totes les cases.

Hi haurà una cua per a cada Rei d’Orient i una per a nadons fins als 4 anys, que seran els primers a pujar a l’escenari a saludar els Reis d’Orient. Des del consistori expliquen que l’organització de les cues s’ha preparat per estalviar esperes llargues i agilitzar el repartiment de regals i les fotografies.

Marta López
Marta  López