Salut

Noves restriccions: torna el confinament municipal, però aquest cop de dilluns a diumenge

/ martalopez

A partir del 7 de gener, i durant deu dies, entraran en vigor les noves restriccions anunciades aquest dilluns a causa de l'increment de casos de Covid-19. A Tiana, l'Rt és d’1,13 i s’han diagnosticat una vintena de casos positius durant la setmana del 28 de desembre al 3 de gener.

La Local / ACN  | 04/01/2021 a les 16:26 0
 

El Govern ha anunciat aquest dilluns 4 de gener noves restriccions per a després de Reis. A partir del 7 de gener, i durant deu dies, torna el confinament municipal, però aquest cop de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina. Les botigues de més de 400 m2 estaran tancades tota la setmana i dissabte i diumenge només podran obrir les essencials, com supermercats i farmàcies.

A més, només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure i el lleure queda suspès, així com la majoria de les extraescolars. Només es podran realitzar les que mantinguin el mateix grup de convivència de l’escola i es facin al mateix centre. El retorn escolar es manté en el dia 11 de gener.

La restauració i la cultura segueixen amb les mateixes restriccions que ja estan actives. Es manté el confinament nocturn des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí i les activitats socials continuaran limitades a 6 persones.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, la velocitat de propagació de la Covid-19 a Catalunya, l’Rt, ha pujat a 1,27. A Tiana, aquesta xifra és d’1,13 i s’han diagnosticat 23 casos positius durant la setmana del 28 de desembre al 3 de gener.

Primeres vacunes a la Residència Sant Cebrià

La campanya de vacunació ja ha començat i la Residència Sant Cebrià de Tiana ha sigut un dels centres que ja ha comptat amb les primeres dosis. Segons va informar l’Ajuntament de Tiana, dissabte 2 de gener es va vacunar als residents que ho havien autoritzat, el que suposa el 88% del total. A més, també es va vacunar al 54% dels treballadors. La resta estan pendents de vacunar-se.

La Local / ACN