Política

PDECAT-DC, ERC i CUP proposaran al ple sancionar qui retiri llaços grocs o estelades

Llaços grocs al carrer Marquès de Monistrol / martamestre

El grup que s'anomena "Els Segadors del Maresme" van despenjar l'estelada de la rotonda de la Creu de Terme el passat mes de març i, fa uns dies, van tornar-ho a fer, aquest cop, però, arrencant el pal que la hissava.

Marta  López | 31/05/2018 a les 17:18 0
 

El grups municipals de PDeCAT-DC, ERC i la CUP presentaran una moció al ple del proper dimarts per manifestar el seu suport a la col·locació de llaços grocs i altres símbols en llocs públics i, alhora, condemnar i sancionar als grups que es dediquen a retirar-los.

La moció fa referència, sense anomenar-los, al grup d’encaputxats anomenat “Segadors del Maresme”, que s’ha dedicat a treure llaços grocs i estelades durant la nit per diverses poblacions de la comarca. Aquí, a Tiana, el passat mes de març van despenjar l’estelada de la rotonda de la Creu de Terme i, fa uns dies, van tornar-ho a fer, aquest cop arrancant el pal que la hissava. Ho explica la portaveu d’ERC, Marta Guàrdia:

 

A més a més, també recorden que la col·locació de l’estelada a la rotonda de la Creu de Terme va ser un acord de ple l’any 2016 entre tots els grups, menys el PP. Davant d’aquests fets, els tres grups municipals no només critiquen que treguin els llaços i les banderes, sinó que també malmetin el mobiliari urbà. Joan Cañada, regidor de PDECAT-DC, critica el radicalisme d’aquests grups i diu que fer aquesta moció era molt necessària:

 

A la moció, diuen textualment que “essent demòcrates com som, no ens molesten cap dels símbols que es posin, som respectuosos i exigim que ho siguin també els altres amb els nostres símbols”. El regidor de la CUP, Àlex Rosa, defensa que, davant la demanda de neutralitat a l’espai públic, la política també s’expressa als carrers:

 

També escriuen que “davant la situació actual, tenim la necessitat i el neguit personal d’expressar pacíficament la nostra solidaritat amb els qui pateixen la persecució de manera injusta i es veuen privats de llibertat per haver executat la voluntat del poble que els va escollir democràticament”.

Marta López
Marta  López