Gent gran | Salut

Salut intervé la residència i centre de dia Sant Cebrià

Residència Sant Cebrià / sergiquevedo

La resolució nomena un empleat públic perquè dirigeixi i coordini l’activitat assistencial del centre.

Marta  López | 21/04/2020 a les 17:59 2
 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha intervingut la Residència i centre de dia Sant Cebrià per fer front a l’emergència sanitària que ha tingut lloc a causa de la Covid-19. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Tiana mitjançant un comunicat publicat aquest dimarts 21 d’abril.

El consistori ho va tornar a sol·licitar el passat dissabte després d’anunciar que denunciaria a l’empresa concessionària del centre per la gestió de la crisi del coronavirus.

La resolució nomena un empleat públic perquè dirigeixi i coordini l’activitat assistencial del centre. L’objectiu és que vetlli perquè es presti amb les degudes garanties i s’adoptin “les mesures d’intervenció establertes sobre la ubicació i aïllament de pacients, neteja, coordinació per al diagnòstic, seguiment i, si escau, derivació de les persones residents”.

Salut també ha proposat que sigui l’Ajuntament de Tiana qui dugui a terme la suspensió temporal de la prestació del servei per part de l’actual entitat gestora i procedeixi a l’atribució de la gestió o bé a Badalona Serveis Assistencials (BSA) o bé s’adopti una altra mesura organitzativa que es consideri pertinent per intervenir en la gestió del servei. La residència és municipal i està concessionada des de l’any 2006.

Actualment, BSA és l’encarregada de la intervenció mèdica del centre. Segons s’explica en el comunicat publicat el passat 15 d’abril, l’equip que dona suport a la residència està format per un metge de família, una infermera comunitària i dos metges del sociosanitari del Carme que coordinen un grup de 8 professionals de l’àmbit de l’Atenció Primària.

Així doncs, amb les dades contrastades amb BSA, l’Ajuntament confirma que a l’inici de la pandèmia hi havia 88 residents. A data del dilluns 20 d’abril, 15 estan derivats a hospitals, sociosanitaris o domicilis familiars; 46 resten a dins de la residència i hi ha hagut 27 defuncions.

Un cop fetes totes les proves diagnòstiques (PCR) als usuaris de la residència, els resultats de les quals van arribar el diumenge, s’informa que dels 46 residents que encara estan al centre 12 han donat negatiu i estan aïllats a la segona planta, 31 han donat positiu i 3, tot i haver donat negatiu, presenten simptomatologia. Dels 31 positius, s’han separat els que presenten simptomatologia dels que no.

Per últim, amb aquesta intervenció s’obrirà un expedient que inclourà un informe sobre la situació inicial, el detall de la intervenció realitzada i la situació final un cop realitzada aquesta.

Marta López
Marta  López
 
 
  1. […] 21 d’abril l’Ajuntament de Tiana va fer pública la resolució del Departament de Salut per la qual s’intervenia el centre residencial per fer front a l’emergència sanitària provocada per la […]

  2. […] de les primeres accions que s’han dut a terme a la residència i centre de dia Sant Cebrià després que el Departament de Salut l’intervingués i Badalona Serveis Assistencials (BSA) es posés al capdavant de la gestió assistencial del […]

Comments are closed.