Medi Ambient

Tot a punt als pins d’Ernest Lluch per la Plantada

Aquesta zona de pins és la que serà la protagonista de la Plantada / Alexia Guilera

Com en altres anys, es faran tallers per als infants. Aquesta vegada seran de caixes-niu, de bosses d’olor i de reconeixement d’espècies vegetals.

Alèxia  Guilera | 31/03/2017 a les 13:17 0
 

A la ronda Ernest Lluch ja està tot a punt per la Plantada Popular que es farà aquest diumenge a les 10.30h del matí. La plantada, doncs, estrena indret, al qual s’hi arriba pujant el Camí dels Francesos a mà esquerra. També estrena espècies a plantar: enguany són plantes aromàtiques autòctones de la Mediterrània.

Medi ambient s’ha posat el repte de recuperar la zona de la pineda que hi ha en aquest carrer de Les Costes Tiana, per convertir-la en un espai on siguin les protagonistes les herbes aromàtiques. El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, ha fet una crida a la ciutadania perquè participi a la Plantada:

 

Els darrers 9 anys, als pins de Can Puigcarbó la Plantada havia tingut un enfoc clarament forestal. Aquest any es busca que sigui més urbana.

Un cop quedi feta la plantada l’objectiu és que tianencs i tianenques puguin gaudir, en endavant, d’un parc urbà amb plantes aromàtiques i autòctones, la majoria de les quals molt conegudes per tothom: romaní, farigola, esparnellac o sàlvia.

Un rètol a la ronda Ernest Lluch indica el lloc on es farà la Plantada

Un rètol a la ronda Ernest Lluch indica el lloc on es farà la Plantada Popular.

Durant la Plantada Popular, com en altres anys, es faran tallers per als infants. Aquesta vegada seran de caixes-niu, de bosses d’olor i de reconeixement d’espècies vegetals, per tal que cada infant sàpiga quina planta està sembrant aquell dia.

A l’espai on es farà la Plantada hi havia tingut la casa familiar un personatge molt conegut a Tiana: en Frederic Coromines. Ell mateix explicarà, aquest diumenge, com era aquella zona durant la seva infantesa. L’espai ha canviat radicalment però encara s’hi conserven dos testimonis centenaris del pas dels anys: un garrofer i una figuera, a més d’una caseta d’eines de vinya.

Alèxia  Guilera