Medi Ambient

Treballs de restauració de talussos malmesos per l’escorrentia

El Camí de l'Alegria, en una foto del 2016. / Alexia Guilera

Els treballs es fan en diferents trams del Parc de la Serralada de Marina: la zona de Ca l’Andreu i Can Montcerdà; punts diversos al llarg de la pista forestal del camí d’en Mig d’Alella; i el camí de l’Alegria.

La  Local | 25/02/2019 a les 13:36 0
 

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona informa que el passat divendres 22 de febrer es van iniciar a Tiana els treballs de restauració de talussos malmesos per l’escorrentia. L’escorrentia es produeix quan l’aigua de pluja circula lliurement sobre la superfície d’un terreny un cop s’excedeix el seu dipòsit o llera natural o artificial.

Amb aquesta actuació, doncs, es vol minimitzar i evitar aquest fenomen al llarg dels talussos propers a pistes forestals i itineraris, per tal que l’aigua no faci malbé aquests camins ni les pistes forestals properes.

Els treballs de restauració es fan en diferents trams del Parc de la Serralada de Marina: la zona de Ca l’Andreu i Can Montcerdà; punts diversos al llarg de la pista forestal del camí d’en Mig d’Alella; i el camí de l’Alegria.

Per protegir aquests trams, es col·locaran petites infraestructures, naturals o artificials i de petites dimensions, que permetran la circulació de l’aigua a baixa velocitat. Això minimitzarà l’erosió que provoca l’aigua sobre pistes i talussos.

A més a més, també es realitzarà un arranjament dels talussos del camí del cementiri i una millora del tram inicial de l’itinerari “De la font de l’Alba a la Conreria”, que comença a l’Observatori Astronòmic de Tiana. La inversió total d’aquests treballs de restauració serà de 44.495,40 euros.

La  Local