Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

1.200 arbres de Tiana seran podats entre ara i el març

Comença el període de l’esporgat d’arbres a Tiana. Aquest dimarts, els tècnics han començat ja a tallar branques al centre del poble, a la part de dalt del parc dels Teletubbies. Entre ara i mitjan març s’esporgaran gairebé 1.200 arbres al poble, tot i que n’hi ha que es poden cada hivern i n’hi ha que no. En parla l’Alonso, cap de la brigada de jardineria i poda:

 

Un altre dels arbres que no es poda és la xicranda: només s’hi fa una actuació “de control” expliquen els tècnics. Les xicrandes són els grans arbres que hi ha, per exemple, a la Plaça de la Vila i que, cap a final de la primavera, fan unes flors liles que després cauen a terra i desprenen un suc:

 

Hi ha moltes formes de podar, explica l’Alonso. La que es fa a Tiana des de fa anys en diuen “ecològica”. Aquest jardiner ens explica per què:

 

Hi ha zones de Tiana on no cal podar cada any, i, en canvi, zones on sempre s’hi fa aquesta actuació. Els Vessants i Les Costes pertanyen al primer grup: aquest any no hi caldrà esporgar, explica l’Alonso, perquè no hi ha moreres que són els arbres que, invariablement, s’han de podar cada hivern. En canvi, La Virreina, on gairebé tot són moreres, s’ha de fer cada any.

Algunes de les vies on no va caldre podar l’any passat però sí que es faran enguany són passeig Vilesa, Joan Garí i Matas. Aquest dimecres ha estat el torn dels grans plataners del carrer Matas, entre Roderic Robert i Pau Giralt.