Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

100.000 euros per a inversions: l’Ajuntament inicia una nova edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Tiana posa en marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius. Els tianencs i tianenques podran plantejar propostes d’inversions per a la vila i decidir a què es destinen els 100.000 euros reservats per aquesta iniciativa dins del pressupost municipal de l’any 2022.

El tret de sortida serà aquest dimecres 23 de març, ja que el consistori ha convocat una audiència pública virtual on es presentarà de manera oficial a la ciutadania. Per assistir, cal inscriure’s mitjançant el correu blancomg@tiana.cat.

Després de la presentació, hi haurà temps fins al 30 d’abril per presentar les propostes d’inversions. Per participar, cal estar empadronat a Tiana i ser major de 16 anys. A més, poden participar les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions, comerços ubicats al municipi i Consells Municipals representats per membres de la societat civil.

Durant aquesta fase de presentació de propostes s’organitzaran diferents punts d’informació itinerants als mercats del dimarts i del dissabte, a la Plaça de la Vila i al Parc de l’antic camp de futbol; i trobades informatives i sectorials amb diferents col·lectius del poble.

[destacat_dreta]

CRITERIS QUE HAN DE COMPLIR LES PROPOSTES
1.Han de ser competència de l’Ajuntament, ser una inversió, ser tècnicament viables i complir amb la legislació vigent.
2.No poden tenir un cost superior a 100.000€.
3.Han de ser concretes i avaluables tècnicament.
4.L’execució s’ha d’iniciar dins del mandat vigent.
5.Han de ser propostes que no provoquin exclusió social i han de ser equitatives des d’un punt de vista de gènere.
6.Han de ser propostes sostenibles, amb visió de poble i interès general.

[/destacat_dreta]

Les propostes es poden aportar directament en aquests punts itinerants i les trobades o bé a través de la plataforma digital DecidimTiana.

A més, també es pot demanar formar part de la Comissió de seguiment i garanties, l’objectiu de la qual és el seguiment del projecte per garantir el seu correcte desenvolupament. Per fer-ho cal escriure a l’adreça blancomg@tiana.cat.

Passat el 30 d’abril es donarà inici a la fase de validació i valoració tècnica dels projectes, que s’allargarà fins al 15 de juny, i després a la de difusió i votació dels projectes seleccionats.

 

Recordem que la primera edició dels pressupostos participatius es va veure esquitxada per la polèmica que va tenir lloc durant la fase de votació i també per les obres del cablejat a la Sala Albéniz, que va derivar en el cessament del regidor Mateu Hernández, l’obertura d’un expedient sancionador i l’inici d’una investigació per part de l’Oficina Antifrau.

Aquestes obres, que no comptaven amb les autoritzacions preceptives, es van fer amb l’objectiu d’instal·lar equips audiovisuals i acústics per poder programar cinema. El projecte del cinema a la Sala Albéniz estava inclòs entre les propostes finalistes del procés participatiu i es va acabar retirant del veredicte final.

Els 100.000 euros de pressupost disponibles d’aquella primera edició van anar a parar als 6 projectes més votats: l’ampliació de la Llar de les Persones Grans, les iniciatives de Tiana amb els emprenedors i Tiana amb els artistes, la prova pilot de la il·luminació sensorial a diferents carrers de Tiana, les bandes reductores de velocitat al passeig de la Vilesa i la instal·lació d’un piano a la Sala Albéniz.