Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

17 anys després d’implantar-la, la recollida porta a porta segueix sent un repte

L’Ajuntament ha acollit aquest dimecres la reunió anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta, l’entitat que engloba els municipis que fan aquest tipus de recollida selectiva.

La seu de l’associació és l’Ajuntament. I és que Tiana, juntament amb Tona i Riudecanyes, és un dels municipis pioners en la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Catalunya. Era l’any 2.000. Disset anys després continua sent un repte constant, afirma Núria Garcia, regidora de Sostenibilitat:

 

Un dels punts que s’ha debatut a la reunió ha estat com treballar col.lectivament en aquesta tasca, per exemple comprant conjuntament alguns dels elements de la recollida selectiva, ja que això permet els ajuntaments de l’associació ser més eficients i reduir despeses. Ho explica la vicepresidenta de l’Associació Porta a Porta i alcaldessa de Balenyà, Anna Magem:

 

Francesc Giró, director de planificació de l’Associació, explica perquè aquest tipus de recollida selectiva és el més recomanable i sostenible:

 

L’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta té 29 ajuntaments associats, un consell comarcal, un consorci i una mancomunitat. En total, engloba 86 municipis.

A la reunió, d’altra banda, es va saber que el 7 de febrer a Girona es farà, per primera vegada a Catalunya, el fòrum internacional de gestió de residus municipals i que l’Associació hi participarà.