Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Salvatierra: “demanem que Alcaldia afronti els debats sobre seguretat al poble amb total naturalitat”

Ras i curt: no combreguen amb cap dels dos pilars essencials del Pressupost municipal pel 2017. Per això Junts per Tiana hi va votar en contra al ple d’aquest 3 de gener, explica el seu portaveu, Isaac Salvatierra.

Aquesta és la segona d’un seguit d’entrevistes de La Local- Ràdio Tiana als grups de l’oposició en què argumenten el seu vot al Pressupost que acaba d’aprovar, aquest gener, el ple. El PP, recordem-ho, va ser l’únic grup de l’oposició que hi va votar a favor, PDCat i la CUP es van abstenir i Junts per Tiana hi va votar en contra.

Aquests dos pilars que conformen el Pressupost són, per a Junts, la reurbanització del centre del poble, i el carril bici Tiana-Montgat. Tot plegat, diu el portaveu de Junts, torna a posar sobre la taula una evidència: “hi ha dos models de poble diferents”. Per això aquest cop no es van abstenir, com l’any passat, sinó que van votar no:

 

I és que Junts per Tiana, remarca Salvatierra, a més d’un altre relat de poble té, també, “altres prioritats”. Per a ells, és important fer una zona de vianants al centre però “ho pots fer posant una pilona i amb pocs diners tires endavant la filosofia del projecte” assenyala Salvatierra. El carril bici, d’altra banda, hauria de ser “la cirereta del pastís”, creu Junts, perquè per a ells hi ha altres prioritats en matèria de mobilitat. Per exemple, establir una línia de bus que connecti directament amb Barcelona o, almenys, negociar amb Montgat perquè aparcar a l’estació sigui més barat i més fàcil pels tianencs.

Més enllà que l’alcaldessa no accedís a rebre’ls per parlar del Pressupost -condició que va posar Junts per poder negociar un sí- Salvatierra remarca que l’assemblea de l’agrupació va tenir clar des del principi que hi votaria en contra. El grup és, a més, molt crític amb el regidor d’Hisenda, Ricard Fabra, pel seu paper en la negociació del Pressupost:

 

Les xifres del Tiana Negra i les càmeres al poble

La quantitat de públic que ha passat pel recent Tiana Negra, unes mil persones segons l’organització del festival, ha estat qüestionada per Junts. Salvatierra deixa clar a l’entrevista que “mai estarem en contra de cap acte cultural al poble”. Dit això, però, ha volgut explicar el rerefons del seu tuit:

 

Pel que fa a la instal.lació de càmeres de seguretat als carrers de Tiana, Isaac Salvatierra diu que no està d’acord “en convertir el poble en un búnquer”. Critica també la política informativa que s’ha dut a terme des d’Alcaldia en matèria de seguretat al poble:

 

Poden escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.