Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tres peces realistes guanyen el certamen de la llar de persones grans

Els tres premis del certamen literari de la llar de persones grans han estat lliurats, aquest divendres, a persones que escriuen habitualment. Es tracta de dos relats i un poema. Tots tres tenen un caire marcadament realista i fan focus en algunes de les parts menys fàcils del dia a dia.

El primer premi se l’ha endut un poema, “la primera mirada”, de Joan Cañada. El segon, un relat curt de gènere negre, “Ell o ella”, escrit per Montserrat Gil. El tercer premi, també prosa, ha estat per a la narració “Els vells”, d’Enric Terradas.

Per a tots tres, l’escriptura és un vehicle habitual per canalitzar sentiments i, també la seva manera d’anar plasmant  allò que veuen al seu voltant. Sovint, aquesta realitat els deixa intrigats o bocabadats. A Montserrat Gil, guanyadora del segon premi, aquestes parts de realitat que escolta o veu pel carrer, li serveixen per anar teixint les històries de ficció que escriu.

 

A l’obra guanyadora del primer premi, Joan Cañada descriu acuradament, i amb clarobscurs, la relació de quasi 40 anys amb la seva dona, amb qui, diu, hi ha hagut moments de tot. Això el va inspirar per escriure la poesia gusanyadora:

 

El tercer premi, “Els vells”, Enric Terradas descriu el duríssim dia a dia d’una parella gran, a la qual ella pateix Alzheimer. Terradas escriu cada dia, com a exercici mental i espiritual, afirma:

 

Els tres guanyados i la mitja dotzena d’accèssits que s’ha concedit, s’han endut lots de llibres cedits per la Biblioteca Can Baratau.