Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ricard Fabra: “És difícil però volem consens total per aprovar el Pressupost”

El ple extraordinari de Pressupostos de l’Ajuntament es farà a finals d’aquest any o el gener del 2017. Aquesta segona opció és la que és “molt més probable” ha dit a La Local el regidor d’Hisenda, Ricard Fabra (ERC), que ha admès que “és molt dificil que es puguin aprovar per unanimitat, encara que m’agradaria”. Tot plegat vol dir, doncs, que el ple d’aquest dimarts 20 només serà  ordinari.

Tot i que l’equip de govern (PSC i ERC) només necessita el vot favorable d’un dels regidors de l’oposició per aprovar el Pressupost, el volen  aprovar “amb el màxim consens possible” ha subratllat Fabra.

 

L’oposició no té pressa

L’equip de govern porta setmanes negociant amb els diferents grups municipals. Malgrat això, a hores d’ara només compten amb el suport -i “informal”- del PP. I és que el PDCat encara està estudiant els detalls del Pressupost i aquesta tasca, ha explicat la portaveu del grup municipal, Olga Rué, s’allargarà una setmana “o més” ja que volen proposar “alguns canvis” a l’esborrany de pressupost que han rebut.

Junts per Tiana, tot i que s’ha reunit amb el regidor d’Hisenda per aclarir aspectes del Pressupost, ja va dir fa més d’un mes que només en negociarien els detalls directament amb l’alcaldessa. A hores d’ara, ha indicat l’agrupació d’electors, com que Ester Pujol encara no els ha facilitat cap data per fer la reunió, la negociació segueix en espera.

Tampoc la CUP donarà llum verda, ara per ara, al Pressupost que tenen sobre la taula ja que també hi ha aspectes que no veuen clars. En concret, explica el seu portaveu, Àlex Rosa, la partida “excessiva i poc útil” destinada a la creació d’un carril bici ha posat, ara per ara, fre al sí o a l’abstenció del cupaires al Pressupost. Altres dos punts amb els quals no estan d’acord, explica Rosa, són la manca de partida per a fer pressupostos participatius així com la absència de mesures, al Pressupost, “que facilitin l’augment de lloguers assequibles per a més gent del poble.

Ricard Fabra ha indicat que una part de les inversions a fer el 2017 es decidirà entrat l’any vinent, cap al febrer:

 

El ple extraordinari de Pressupostos es podria ajuntar amb el primer ordinari de l’any vinent, que està previst que es faci aquest 3 de gener. Tot i això, en ser extraordinari, l’alcaldessa el pot convocar el dia que ella vulgui: no cal que sigui un primer dimarts de mes com sí que han de ser els plens ordinaris de l’Ajuntament.