Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El darrer any hi ha hagut 59 robatoris denunciats a domicilis de Tiana

A Tiana hi ha hagut durant l’últim any febrer del 2016 a gener del 2017) un total de 59 denúncies per robatoris amb força a domicilis. Són pràcticament els mateixos que durant l’any immediatament anterior (febrer 2015 a gener 2016), en què n’hi va haver 57. Del total d’aquest tipus de robatoris, 8 van ser a pisos, 21 a cases a quatre vents i 20 a cases adosades. Aquestes han estat algunes de les dades més rellevants que s’han donat a conèixer a la junta de seguretat local que s’ha fet aquest dimecres a Tiana.

La reunió, a més de tractar temes de contingut molt sensible per a tianencs i tianenques, tenia també la importància simbòlica de ser la primera junta de seguretat local a la qual hi assisteixen els grups de l’oposició municipal en aquest mandat. Tots els portaveus municipals menys el de la CUP hi han pogut fer presència.

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha explicat perquè s’ha convidat l’oposició a aquesta junta de seguretat local:

 

Pujol ha anunciat, també, que l’Ajuntament farà realitat aviat un observatori que recollirà els delictes i faltes que es vagin produïnt a Tiana. Serà una eina que la ciutadania podrà consultar:

 

L’alcaldessa ha tornat a demanar als veïns i veïnes de Tiana que denunciin qualsevol acte delictiu que pateixin:

 

Els portaveus de l’oposició han mostrat la seva satisfacció per haver pogut conèixer les dades sobre seguretat difoses a la junta. Escoltem Joan Cañada del PDCat, Isaac Salvatierra de Junts per Tiana i Diego Parra del PP:

 

Tots tres portaveus han valorat positivament haver estat convocats a aquesta junta de seguretat local. També, haver tingut accés a dades i xifres sobre seguretat que, assenyalen, no coneixien oficialment.

Delictes locals sobre seguretat, a la baixa

Segons l’informe presentat pels Mossos a la reunió, el segon tipus de delicte més nombrós a Tiana durant aquest darrer any han estat els robatoris amb força a l’interior de vehicles: n’hi ha hagut 11, també menys que el període anterior en què hi va haver 17. Igualment, han baixat els robatoris amb força a establiments (un dels quals va ser l’espectacular allunatge de la matinada del 6 de desembre a l’estanc del poble): durant el darrer any n’hi ha hagut 2, mentre que de febrer del 2015 a gener del 2016 es van produir 5 d’aquests delictes a Tiana. Només es manté igual aquest any que l’anterior la xifra d’altres robatoris amb força, excloses les empreses: 5  a cada període.

Pel que fa a les detencions de delinqüents a Tiana, el darrer any se n’han fet 9, el 100% dels quals van ser homes i tots de nacionalitat espanyola.

Una altra dada, aquesta positiva, que s’ha donat a conèixer: a Tiana, hi ha una mitjana de 28 delictes per cada mil habitants, molt per sota de la mitjana a Catalunya, que és de 64 per cada mil habitants.