Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La visita al vaixell de Proactiva impacta els nois i noies del consell d’adolescents

“Som uns privilegiats i en som conscients”: així s’expressen els nois i noies del consell d’adolescents de Tiana que, fa pocs dies, van poder visitar l’ “Astral”, el vaixell de l’ONG Proactiva-Open Arms, al port de Badalona. Aquest dijous, els integrants del consell han passat per La Local-Ràdio Tiana per explicar aquesta intensa experiència. Així és com l’Àlex i en Gerard van veure l’ “Astral” per dins:

 

Visiutar el vaixell de Proactiva ha significat, també, pel consell d’Adolescents endinsar-se en la tasca que fa aquesta ONG a favor de les persones que han de fugir del seu país, i es converteixen en refugiades. Els nois i noies han reflexionat sobre els motius que poden fer que algú arrisqui la vida perquè ha de fugir del seu país. En parla la Fiona:

 

A partir del moment que els voluntaris de Proactiva comencen a rescatar persones del mar les van col.locant a l’Astral. Aleshores, passa això que explica en Joel:

 

Però, per què volen fugir del seu dia a dia, aquestes persones? Per què s’arriben a convertir en refugiats i refugiades? Hi reflexiona en Tiago:

 

Ara per ara, Proactiva sent que fa molta falta la tasca que fa, i, per això, seguiran, explica en Jan:

 

Un senzill exercici, fet a La Local-Radio Tiana, per acabar, ha fet que prenguessin consciència de com és de dur deixar enrera el país i la gent que estimes: cada membre del consell ha expressat a qui no podria deixar a terra si s’hagués de llançar al mar per fugir d’alguna situació al seu país.

visita Astral 1