Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rebuig a l’empresonament de Cuixart i Sánchez

Concentració de rebuig, aquest migdia a les 12h , a la Plaça de la Vila. Una cinquantena de persones, moltes d’elles treballadores i treballadors municipals, han expressat en silenci i a peu dret el seu desacord amb l’empresonament, anit, acusats de sedició, de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC respectivament.

La regidora d’Esquerra Republicana Marta Guàrdia ha llegit un manifest escrit per totes dues entitats ciutadanes, en què es condemna aquesta decisió judicial:

 

Tiana s’ha sumat, així, a les aturades convocades per aquest dimarts a les 12h davant els llocs de treball com a protesta per la decicisó de la jutgesa de l’Audiència Nacional. Per aquest vespre a les 20h també hi ha convocada una concentració amb espelmes a la mateixa Plaça de la Vila de Tiana, a la qual estan convidades a assistir aquelles persones que no vagin a l’acte previst, també a les 20h, a Barcelona.

Nous actes de protesta previstos aquest dimarts

Aquest vespre, a les 20h, la ciutadania està cridada de nou a concentrar-se. Aquest cop la convocatòria principal és a Barcelona, a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Diagonal, per avançar fins a la plaça Francesc Macià portant espelmes, també en senyal de protesta. També hi haurà concentracions a aquella mateix hora a diverses localitats catalanes.

Actes de protesta a tot Catalunya

Durant el dia d’avui, milers de persones arreu de Catalunya han realitzat aturades davant dels seus respectius centres de treball com a protesta pels 2 empresonaments. Les concentracions s’han dut a terme a les 12h del migdia durant 15 minuts, en alguns casos en silenci i en altres entre aplaudiments. Places i carrers s’han omplert de gent de gom a gom en localitats com Barcelona, Vic, Tarragona, Lleida o Girona, entre moltíssimes altres. Aquest dilluns al vespre, quan va transcendir la notícia, també hi va haver cassolades per tot el territori.

Davant del Palau de Justícia de Barcelona, seu de l’Audiència i del TSJC, s’han concentrat una vintena de funcionaris judicials i un sol advocat amb toga, tot i que entre els lletrats s’havien fet crides a la participació. A la Ciutat de la Justícia el seguiment ha estat més ampli.