Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres al clavegueram del centre duraran 1 mes

Les obres al paviment i al subsòl dels carrers Lola Anglada i Centre s’allargaran encara unes setmanes, fins a final de novembre. Una fuita d’aigua que l’Ajuntament està esbrinant d’on prové ha fet aixecar el terra d’aquests dos carrers. Per això, les obres de reurbanització que s’han de fer al carrer del Centre s’endarreriran fins al 10 de gener, de manera que no interfereixin la campanya de compres de Nadal, explica la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia:

 

Un dels  llocs que periòdicament s’inundava era el terra de la perruqueria que hi ha al carrer del Centre. Quan els tècnics municipals van obrir per veure per què succeïa, van trobar que el desperfecte era molt més gran del que pensaven.

Una fuita permanent d’aigua ha obert una petita cova, llarga i profunda, al subsòl del carrer. Això succeeix, expliquen els tècnics que hi treballen, perquè les filtracions d’aigua del subsòl es van emportant capes de terra. Núria Garcia explica una de les hipòtesis sobre per què es poden haver produït aquestes filtracions:

 

La mala olor de l’aigua que hi han trobat indica que no prové de la xarxa d’aigua potable sinó del clavegueram d’una part de les cases del carrer del Centre. Com que no està clar quina quantitat de pes pot sostenir aquest tram del carrer, ara per ara, s’ha tallat mentre durin les obres que restableixen el paviment i el subsòl.

Un cop detectat el punt on té lloc la fuita, les obres consistiran en reconduir l’aigua per la canonada per on ha de circular. També es col.locarà una vàlvula de pas que permetrà redireccionar l’aigua de les vivendes i comerços de la zona, i regular-ne la pressió quan convingui.

La detecció es es fa aquests dies mitjançant una càmera que es fa passar per la zona del subsòl, on es creu que hi ha la fuita.