Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

A Endesa no li consta que hi hagués cap apagada a Tiana el novembre, denuncia Podem

A Endesa no li consta que hi hagués cap incident el dia 18 de novembre a Tiana, denuncia Podem. Però sí que en va haver un, i molt important: aquell dissabte centenars de llars i tots els comerços del centre de Tiana van patir una apagada de llum que va durar gairebé 8 hores.

Junts per Tiana va fer un comunicat l’endemà, demanant que l’Ajuntament demani explicacions i reclami danys a Endesa. A més, des de fa uns dies, Podem Tiana recull signatures de les persones afectades per tantes hores sense llum. Creuen que l’Ajuntament no ha fet prou per ajudar els afectats. Ho explica una de les seves integrants, Mari-Carmen Esteve:

 

Podem té molt clar quin va ser el motiu de l’apagada aquell dia, perquè ja ha succeït altres vegades a Tiana:

 

Aquest transformador, denuncia Podem, està enterrat sota el terra del bloc de veïns i veïnes de Sant Francesc, 3-5 i emet unes radiacions perjudicials per la salut, afirma Mari-Carmen Esteve:

 

El punt on es poden omplir i es recolliran els fulls de reclamació és el bar El Revolt. Fins allà s’ha anat acostant força gent afectada per l’apagada. L’objectiu és anar recollint queixes per escrit i, amb totes elles, fer una reclamació conjunta a Endesa.

El bar El Revolt, un dels més afectats

Una de les persones afectades per l’apagada del 18 de novembre és la mateixa mestressa del Revolt, la Sofía, que aquell dissabte va haver de tancar el bar. Creu que van perdre força diners pèrquè era una tarda de dissabte amb 2 partits de futbol importants, televisats. Però el que més la indigna és que Endesa assegura que no els consta que aquell dia hi hagués cap incident a Tiana:

 

418 abonats del poble van quedar a les fosques aquella tarda i vespre, a més d’espais com el Casal (el bar va haver de tancar), el basar xinès, el sindicat o la Llar de Persones Grans. Era una tarda, a més, en què moltes persones eren a casa i es van quedar sense calefacció. Els bars i restaurants pensaven fer una bona caixa ja que, apart de ser un dia en què la gent passa una estona comprant a les botigues o prenent algo al bar, a sobre hi havia futbol.