Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una balena morta queda encallada a la platja de Montgat

La costa de Badalona, al límit amb Montgat, ha començat el dia, aquest dilluns, amb un fet insòlit: a la platja hi ha aparegut un rorqual mort, un tipus de balena molt comú aigües endins del Mediterrani.

L’onatge i, sobretot, el fort vent que bufava aquest matí han anat empenyent el cetaci cap al nord de la costa. Cap a migdia havia embarrancat al rocar de la platja montgatina, uns metres més enllà de la Fonda Marina, ja gairebé al límit amb El Masnou.

Agents Rurals i la Policia Local de Montgat han muntat un dispositiu en aquell punt. L’objectiu: que ningú baixés a la sorra i s’acostés a l’animal ja que porta dies mort. Per aquest motiu és susceptible, ha explicat la Policia Local, de transmetre malalties infeccioses. Un dels agents d’aquest cos policial explica què han fet dsprés de rebre l’avís que l’animal mort era a la platja de Montgat:

 

Aquest tipus de successos són relativament comuns amb dofins, ha explicat Agents Rurals, però no és gens habitual que siguin balenes les que arriben mortes a la platja. Els integrants d’Agents Rurals han mesurat el rorqual. Posteriorment, ha omplert un seguir de papers, tràmits necessaris en aquests casos.

No és fàcil treure l’animal de la platja montgatina perquè Montgat no té els recursos suficients per fer-ho, ha explicat la Policia Local. Hi ha dues opcions: les explica el mateix agent de la Policia:

 

Al mar Mediterrani el rorqual és un tipus de balena força abundant. Les cites d’albiraments són molt freqüents tant al vessant oriental com a l’occidental