Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“No volem ni polititzar l’associació ni atacar ningú”

“Volem pensar que la seguretat no té color polític”, diuen des de l’associació de veïns i veïnes de Les Costes. Carme Ferran, integrant de la junta, assegura que no volen ni atacar ningú ni polititzar l’entitat:

 

Les Costes és un dels llocs de Tiana on hi ha hagut més robatoris els darrers anys. Malgrat les promeses, denuncien, encara no s’ha instal.lat la totalitat de les 22 càmeres de seguretat que l’alcaldessa, Ester Pujol, els va prometre fa més d’1 any. L’Ajuntament n’ha instal.lat, fins ara, 7.

L’associació va tornar a comparèixer al final del darrer ple municipal, el 3 d’abril. La presidenta de l’associació veïnal, Ester Puget, explica que allò que demanen són 3 coses molt concretes. Aquestes:

 

Sí que han tingut una reunió fa poques setmanes amb l’Ajuntament, expliquen, però Ester Pujol va delegar-hi la seva presència malgrat que, assenyalen els veïns i veïnes, té al seu càrrec l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament.

Manel Cuesta, un altre dels membres l’associació veïnal de Les Costes, creu que pot haver diversos motius pels quals Ester Pujol no s’hagi reunit amb ells:

 

Cuesta explica que l’associació també ha demanat a l’equip de govern que realitzi un pla de seguretat local a Tiana. És una mena d’auditoria que indica en quin punt de seguretat està el municipi, què s’ha fet bé i quines mancances té en la matèria. Però la resposta, indiquen, ha estat negativa:

 

Ester Puget creu que hi ha una raó molt concreta darrera la negativa de l’equip de govern a fer un pla local de seguretat:

 

A més del tema de la seguretat, l’associació veïnal reclama que a Les Costes s’hi destini més inversió. Afirmen que, en 16 anys, al barri només s’hi ha fet el Parc de les Olors. La resta del temps, “sols han anat fent manteniment, i perquè ho demanem nosaltres”, afirmen.

El veïnat de Les Costes es planteja ara fer una federació d’associacions de veïns de Tiana per tal de tenir, tots plegats, més força, assenyalen.