Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

600 persones commemoren l’incendi en la Plantada

La participació ha estat una mica més baixa que l’any passat. Tot i això 600 persones s’han animat a regenerar el bosc aquest cap de setmana. Aquesta activitat persegueix la intenció de fomentar la biodiversitat de l’entorn. Per segon any consecutiu, doncs, no s’han plantat espècies de pi. Aquesta vegada han estat 200 arbres joves d’espècies pròpies de la Serralada de Marina, com alzines, arboços o llentiscles.

“Cada any mirem de plantar diferents espècies i anem fent seguiment al llarg de la temporada per veure el seu grau de supervivència”, explica el regidor de Medi Ambient, Hèctor González. Fins al moment, diu, el balanç dels vint anys de Plantada és positiu: “S’ha aconseguit que els microprojectes hagin tingut un alt grau de supervivència i han tornat a arrelar especies autòctones”.

Un altre dels objectius que s’ha aconseguit va més enllà de l’incendi de 1994: “Hi ha una gran consciència ciutadana per mantenir el bosc”, explica González. A banda de la replantada, a Tiana també es fan cada any neteges populars del sotabosc com a mesura de prevenció d’incendis. “És la millor herència que podem deixar”, reflexiona el regidor.

La “Plantada Popular” d’aquest any ha commemorat, també, els 20 anys de l’incendi forestal del 1994. Aquest acte està organitzat pel Consell de medi ambient i l’Ajuntament de Tiana. Hi col·laboren també el Grup Ecologista el Rocar, les ADF de la Conreria, el Grup d’Astronomia de Tiana o la Llar de persones grans, entre d’altres.

L’activitat ha tingut lloc als Pins de Can Puicarbó aquest diumenge 22 de febrer.