Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La mirada de la migració africana

Què passa pel cap -i pel cor- abans d’iniciar el camí, com a migrant, cap a Europa? Com és la vida de cada persona que espera, a diversos punts d’Àfrica, començar aquell llarg viatge ple d’incerteses?

L’exterior de Can Riera acull des d’aquest dimecres el primer capítol de l’exposició “The backway”, del col.lectiu Ruido Photo. Una desena de fotografies i d’escrits analitza en profunditat què passa amb les persones migrants africanes abans d’emprendre aquesta aventura. Quines esperances tenen? Què els empeny a migrar tan lluny i de forma, sovint, tan arriscada? El tianenc Pau Coll, fotoperiodista i membre de Ruido Photo, ens parla del projecte:

 

L’exposició que es podrà veure aquests dies a Tiana és la primera part d’un ambiciós projecte que tindrà diversos capítols. Aquest primer és “L’origen de la migració a Àfrica”:

 

Per poder documentar aquesta primera part del fet migratori, els integrants de Ruido Photo van compartir moltes hores amb persones que es troben en aquest punts de partida, a l’Àfrica subsahariana:

 

Un dels principals objuetius de la tasca de Ruido Photo és fer que les persones d’Europa actuïn en la mesura de les seves possibilitats:

 

“The backway. L’origen de la migració a Àfrica” serà a l’exterior de Can Riera les properes setmanes.