Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Inaugurada l’exposició fotogràfica dels 50 anys del Cau

Tianencs i tianenques de totes les generacions s’han agrupat aquest dilluns a la Sala d’Actes de Can Baratau per inaugurar l’exposició fotogràfica dels 50 anys del Cau. De les parets penjaven imatges amb anècdotes, records i experiències que al llarg de mig segle han format la història de l’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor.

Entre el públic assistent, hi havia un dels responsables que el Cau veiés la llum: en Joan Tartera, fundador de l’agrupació l’any 1968, juntament amb en Patxi Rodrigo. En Joan defineix la seva tasca al Cau com a “chico para todo”. Explica a La Local la història de com van aconseguir engegar el Cau:

 

Per poder captar gent, van haver de fer una sèrie d’activitats per donar-se a conèixer:

 

En Joan Tartera explica l’odissea que van tenir per trobar un local on instal·lar-se:

 

Finalment, el Cau es va instal·lar a uns terrenys de la Catequística:

 

Ells van posar les llavors i, fins a dia d’avui, han anat passant diferents tianencs i tianenques que s’han encarregat de dur endavant al Cau, malgrat les dificultats d’algunes èpoques. Dos dels tianencs que es van posar al comandament d’aquest vaixell van ser el Xavier Rodrigo i el Jordi Casanovas. Tots dos formen part de la comissió que ha preparat l’exposició fotogràfica.

En Xavier Rodrigo explica que va començar al Cau als 18 anys, fent de cap. Va entrar just en una època on van haver d’aixecar de nou l’agrupament, després d’un parell d’anys sense funcionar:

 

En Xavier defineix el Cau com una experiència vital:

 

És per això que assegura que la seva relació amb el Cau sempre l’ha acompanyat, directa o indirectament, al llarg de la seva vida:

 

Per la seva banda, el Jordi Casanovas va entrar al Cau l’any 1983, en un moment de canvi:

 

Va estar molts anys fent de Cap d’Agrupament. Va ser durant la seva etapa que van haver de marxar de la Catequística:

 

Amb la preparació d’aquesta exposició, el Jordi ha tornat a reviure molts records:

 

Un altre dels organitzadors de l’exposició ha sigut l’Oriol Casanovas. Ell va ser un noi del Cau, on va estar-hi des de nen fins a adolescent:

 

L’Oriol ha sigut l’encarregat de triar les fotos exposades. Explica que preparar-ho li ha dut molta feina:

 

Al final, diu, va escollir tres vies per explicar a través de fotos què és el Cau:

 

Ells només són una petita part de tota la gent que s’ha bolcat per preparar la celebració dels 50 anys del Cau. Amb aquesta exposició fotogràfica, es dóna el tret de sortida a les activitats programades per celebrar el mig segle de vida de l’agrupació. La festa grossa es farà el proper 30 de juny.