Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

85 anys de Festes Majors diferents però sempre amb sardana

Que la sardana és l’única tradició que no s’ha perdut en cap Festa Major és una de les històries que descobrirem a Can Baratau aquests dies. L’encarregada de preparar l’exposició “Portades de programes de Festa Major” de la biblioteca, Maria Teresa Martí, assegura que les festes locals han canviat molt durant els últims 85 anys. De fet, explica que “no tenen res a veure”.

 

1956_A4

 

Programes carregats d’informació, articles i cròniques

Un dels elements que també ha canviat entre els programes de Festa Major més antics i els actuals és la quantitat d’informació que s’hi troba. A partir dels anys 30 podem comprovar que es convertien, any rere any, en una de les poques oportunitats d’apropar la informació de proximitat als ciutadans. En aquests fulletons més antics, que es conserven a la biblioteca, apareixen gran quantitat d’articles que tracten diferents temes. Des de la història local, l’urbanisme, la societat o la medicina natural.

 

1964

És a partir dels anys 90 que els programes comencen a assemblar-se als que tenim actualment. A partir d’aleshores, el contingut principal d’aquests serà l’agenda i el calendari de les festes. Tiana, de fet, a partir del 1996 engegarà la seva pròpia emissora de ràdio, que es converteix en el principal mitjà de comunicació de la localitat.

Aquesta exposició ens convida, doncs, a fer un petit itinerari per la història de les diferents celebracions de Sant Cebrià que hi ha hagut al poble. Hi trobarem portades des de l’any 1929 fins a l’actualitat, amb l’excepció d’algunes dates com les coincidents amb la guerra civil.

 

La inauguració

La inauguració d’aquesta exposició és dilluns dia 8 de setembre a les 19h amb la presentació de l’historiador local Josep Maria Toffoli. Aquesta exposició es podrà visitar fins a finals de mes.

 

Les puntes de coixí, també exposades

Puntes de coixí
Puntes de coixí

Entre el 12 i el 30 de setembre, també a la biblioteca, agafarà protagonisme el Grup de Puntaires de Tiana. A Can Baratau hi trobarem una mostra del seu treball artesanal: tapets, mocadors, ventalls o tovalles. Les puntes de coixí són tradicionals a comarques com la del Maresme.

 

Consulta l’exposició virtual dels cartells de Festa Major: clica aquí