Aquest dimecres hi ha hagut la primera reunió de la Plataforma pel Dret a Decidir. Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i tres partits polítics hi han assistit: CiU, Gent pel Progrés i la CUP. Des de l’ANC han afirmat que ERC també ha mostrat el seu compromís amb la plataforma, tot i no haver “arribat a temps” a la trobada. A més, un dels seus representants, Lluís Neira, ha explicat que, en aquesta reunió, només han estat convidats els partits polítics que, des del Parlament de Catalunya, han apostat pel dret a decidir. Tot i això, la plataforma té previst convidar el PSC a unir-s’hi.
Dilluns 28 de juliol se signarà el document a través del qual, tots els membres de la nova plataforma, es comprometen a treballar conjuntament per la consulta del 9-N. El compromís és el de lluitar per la doble resposta positiva: el sí sí, però també perquè el referèndum es pugui celebrar. A través d’aquest pacte, es faran diverses campanyes i actes al municipi. Les primeres dates en les quals es començaran a moure seran de cara el setembre. El dia 6 està previst que hi hagi un sopar al parc de l’antic camp de futbol i el dia 11 de setembre estan treballant per fer un acte unitari.
La celebració del tricentenari genera debat entre govern i oposició
L’11 de setembre d’aquest 2014 està en ment de molts ciutadans així com de moltes entitats arreu de Catalunya. Els polítics de Tiana també han començat a parlar-ne. De fet, el grup de Convergència i Unió ha explicat, en declaracions a Ràdio Tiana, que creuen important que l’Ajuntament faci alguna acció municipal diferent de la que es fa cada any. És per això que, segons el seu portaveu, Enric Nolis, haurien proposat a tots els grups municipals treballar conjuntament per dur-ho a terme. Nolis assegura no haver rebut la resposta adequada per part de l’equip de govern, els quals haurien “manifestat la seva impossibilitat per poder-ho atendre”. Així s’ha expressat.
Aquestes paraules, però, es contradiuen amb les pròpies informacions de la regidoria de cultura i del govern. A Tiana, durant la diada i, també, per celebrar el tricentanari, s’està començant a preparar l’activitat per aquesta data. Enguany, està previst que, a banda de l’ofrena floral a Rafael Casanova i l’acte institucional de la diada, hi pugui haver algun acte més on tinguin protagonisme les entitats del poble i diversos agents culturals. El portaveu del PSC, en representació dels dos grups que formen govern, ha respost així les declaracions d’Enric Nolis. Héctor González.
Durant el mes d’octubre també hi haurà una exposició dedicada al 1714 ala Biblioteca Can Baratau i una xerrada sobre La Cartoixa de Montalegre i el Setge de Barcelona fa 300 anys.