El grup municipal de Convergència-Demòcrates creu que les propostes de mobilitat i urbanització que l’Ajuntament va presentar dissabte a la plaça de la Vila, “no resolen els problemes fonamentals” en aquella àrea derivats de l’obertura del passeig Vilesa.
Joan Cañada, un dels tres regidors del grup, assegura que les propostes que el seu grup va presentar en forma de moció el passat ple municipal “continúen vigents, perquè hi ha problemes de seguretat tant per a vehicles com per a vianants” a les cruïlles de diversos carrers del voltant de l’antiga Doble Corba amb passeig Vilesa. Aquests carrers són Antoni Clapés, Sant Francesc, La Pau i Anselm Clavé.
Els punts foscos de l’obertura del passeig
Hi ha 4 punts “negres” en aquesta àrea del centre, segons Convergència. I és que, asseguren, és una zona amb força “perillositat i incomoditat tant per al trànsit rodat com per als vianants”. Per això, afirmen, calen solucions “de seguida”. Una d’elles, explica Cañada, seria reduir i arrodonir l’últim tram de la vorera que queda just al davant del sindicat, entre Passeig Vilesa i Anselm Clavé. Per accedir ara, per exemple, a aquest comerç o al tram esquerre del carrer La Pau, baixant pel passeig Vilesa, molts vehicles giren a l’esquerra per sobre d’aquest final de vorera. Així s’estalvien una gran volta però, a més de cometre una infracció, explica Cañada, posen en perill els vianants.
També creuen que cal una solució “urgent” a les confluències dels carrers Antoni Clapés i Sant Francesc amb passeig Vilesa:
Un quart punt de perillositat, segons Convergència, és l’altra banda del carrer Antoni Clapés, passat el passeig. La cantonada és molt tancada, afirma Cañada, i no hi ha gairebé visibilitat pels vehicles que accedeixen a la carretera.
Per tot plegat, Convergència-Demòcrates sol.licita que l’Ajuntament faci públic, al més aviat possible, el projecte de mobilitat que té previst per aquesta zona:
Les propostes del “Retrobem-nos”, a anàlisi
Convergència és també molt crítica amb diverses de les propostes que es van presentar dissabte a la ciutadania, a l’esmentat taller participatiu. Per exemple, troben correcte pavimentar amb lloses el quadrat -ara de terra- que queda entre Passeig Vilesa, Doctor Mascaró i La Pau. Però diuen que cal resoldre el fort desnivell que hi ha perquè, si no, provocarà molts problemes:
A més, afirma Cañada, l’enrajolat d’aquest tram “agreujarà encara més els problemes de forta baixada d’aigua que tenen els veïns del carrer Telèfon quan plou”. Convergència creu que cal una actuació urgent en aquell carrer, que reculli l’aigua de la pluja que hi baixa.
Pel que fa als diferents models de mobiliari urbà i arbrat presentats dissabte, CDC-DC diu que s’inclina per les papereres de material reciclat, pels arbres de fulla perenne i per fanals que, més enllà del seu disseny, demana Convergència, “il.luminin trams ben concrets”.
Finalment, el portaveu de Convergència-Demòcrates valora “molt positivament” que s’hagi fet aquest procés participatiu, diu Cañada. Però, afegeix, “és essencial fer un retorn transparent a la ciutadania de tots els resultats de l’enquesta feta dissabte”.