Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Reivindicació, simbolisme i reflexió: l’acte del dia internacional LGTBI

Quan va néixer l’Albert no es deia Albert. Es deia Berta. Aquesta és la premissa del monòleg que l’Associació Cultural de Granollers ha portat fins a Can Riera en motiu del dia internacional LGTBI. L’activitat ha format part de l’acte que l’Ajuntament de Tiana i el Consell d’Igualtat han preparat per aquest dijous 28 de juny.

Abans del monòleg, però, l’acte ha començat als bancs situats darrere de l’església, a Edith Llaurador. Allà, les Meris, molt conegudes a Tiana, han sigut les encarregades de llegir conjuntament el manifest:

 

Després de la reivindicació, ha vingut un gest simbòlic: s’han destapat dos dels bancs, mostrant que s’havien pintat amb els colors de la bandera LGTBI. Seguidament, l’acte ha continuat a Can Riera, on ha tingut lloc la part més reflexiva de la jornada. El monòleg “Berta i Albert” ha servit per remoure sentiments, idees i consciències sobre una realitat que, en la societat actual, costa d’entendre: ésser transgènere.

Des de l’Associació Cultural Granollers porten des del 1982 duent a terme una iniciativa anomenada “Activitats per a les escoles”, una programació de música, teatre, dansa i ciències adreçades a les escoles del Vallès Oriental. El monòleg que han interpretat aquest dijous a Can Riera és una de les apostes que porten als instituts, sobretot per a adolescents de segon cicle d’ESO i Batxillerat.

I és que una de les coses que els caracteritza és que no només van a fer una representació, sinó que després reflexionen sobre allò que han vist, però, sobretot, sentit. Això mateix és el que han fet aquest dijous a Can Riera. El debat que hi ha hagut després del monòleg ha sigut molt enriquidor i amb aportacions molt interessants, que han fet que el temps per debatre es quedés curt.