Resum de les entrevistes a les 6 candidatures que es presenten a les municipals. Les entrevistes es publicaran en ordre de menys a més representació segons els resultats de les eleccions municipals del 2019. Continuem amb el número 5 de la llista de la CUP Tiana, August Gratacós.
La CUP, igual que el PP, ha viscut l’actual legislatura des de fora del consistori perquè no van aconseguir suficient representació en les passades eleccions. En aquella ocasió es van presentar vuit candidatures i el ple està format per només 13 regidors i regidores. Gratacós assegura que, des de fora del consistori, no es pot fer la mateixa pressió:
És per aquest motiu que l’assemblea ha apostat per tornar a presentar-se a les eleccions del pròxim 28 de maig:
El programa de la CUP Tiana compta amb 3 eixos imprescindibles: l’habitatge, la creació d’un ateneu popular i la remunicipalització de l’aigua. Pel que fa a l’habitatge, l’August lamenta els preus desorbitats i l’expulsió dels tianencs i tianenques que no poden pagar-los i denúncia la gestió de Visoren en els pisos de protecció oficial de Can Gaietà:
La voluntat de la CUP és protegir les persones que viuen en pisos de protecció oficial i evitar l’especulació que fan les empreses privades:
Més enllà de l’habitatge, els joves tampoc troben un lloc on reunir-se. És per això que proposen la creació d’un Ateneu popular intergeneracional, lliure d’intervenció municipal:
Per evitar qualsevol influència política, Gratacós explica que l’Ateneu estaria autogestionat i autofinançat en la mesura del possible:
Pel que fa a la remunicipalització de l’aigua, el número 5 diu que torna a ser un cas de servei públic gestionat per una empresa privada:
El pròxim 6 de juny finalitza el contracte amb SOREA (actualment AGBAR). Recordem que en el ple d’aquest mes de maig el consistori va aprovar un ordre de continuïtat per poder continuar prestant el servei de distribució i abastament domiciliari d’aigua potable fins que l’AMB assumeixi la competència, que li és pròpia, i fixant un termini màxim de 4 anys a partir de la data de l’acord.
Per acabar d’entendre aquesta decisió, cal tenir en compte l’acord que el Consell Metropolità de l’AMB va aprovar el 22 de desembre de 2020 per iniciar un procés per definir, amb la participació de 13 municipis metropolitans, entre els quals es troba Tiana, el model o models de gestió del servei del cicle integral de l’aigua a la metròpolis de Barcelona, així com els seus mecanismes i calendaris d’implantació.
El 12 de gener de 2021, la Junta de Govern de l’AMB va aprovar la constitució de la Comissió d’Estudi, però ara com ara, l’Àrea Metropolitana de Barcelona encara no ha assumit el citat servei ni ha determinat el model o models de gestió al respecte. Des de la CUP denuncien aquest bloqueig:
Per últim, Gratacós també va destacar que el debat del nou CAP no hauria d’estar centrat, només, en la ubicació, sinó també en la gestió:
Recupera l’entrevista sencera al Youtube o a La Local TV. La pròxima entrevista serà amb la cap de llista de Junts per Catalunya Tiana, Montse Torres.