Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

AAVV de Les Costes: “En aquest moment, la nostra prioritat segueix essent la seguretat”

L’Associació de Veïns i Veïnes de Les Costes ha fet un canvi en la seva junta. Aquesta setmana ho entraran al registre i ja ho tindran formalitzat. L’objectiu, segons la presidenta de l’associació, Ester Puget, és que, sempre que es pugui, renovin els càrrecs anualment. Malgrat el canvi, però, les reivindicacions segueixen essent les mateixes. L’AAVV es va crear al desembre del 2016 per solucionar el problema de la seguretat al barri, i, a dia d’avui, aquesta segueix essent la seva prioritat. La seva demanda principal és que la instal·lació de les 22 càmeres de seguretat que se’ls hi va prometre es dugui a terme. A més a més, aquesta mesura ha de venir acompanyada d’una altra molt important: la prevenció. Els casos de robatoris es produeixen cíclicament, sobretot en els primers dies de desembre, pel pont de la Constitució. Per aquest motiu, sabent-ho amb antelació, l’Ester Puget diu que no volen reforços després dels robatoris, volen prevenció abans que es produeixin:

 

Un altre aspecte que reivindiquen és el manteniment de la zona de Les Costes. Això unit amb el problema de la seguretat els fa sentir aïllats de la resta de Tiana, fins i tot abandonats. Per tant, l’objectiu final és un: que tots els barris que componen el poble visquin en situació d’igualtat, i que hi hagi una estratègia conjunta que els iguali a tots. En aquesta línia, l’Imma Flotats, la tresorera de l’AAVV, destaca la importància de la seva demanda de seguretat, perquè assegura que és un benefici per a tot el poble, no només per la zona de Les Costes:

 

Contents amb la Policia Local i els grups de l’oposició

Des de l’associació volen felicitar la tasca de la Policia Local. Estan molt agraïts per les últimes detencions que hi van haver al desembre. Opinen que, malgrat els pocs efectius amb els que compten, estan fent una bona tasca. La Carme Ferran, secretària de l’associació, diu que seria perfecte poder ampliar la plantilla de la Policia Local:

 

També estan contents amb la preocupació que els partits de l’oposició han tingut per la seva causa i les reunions que han fet amb ells. En especial, estan agraïts amb la pregunta que el PDeCat va registrar al passat ple del 9 de gener, relacionada amb la seva problemàtica, que va obligar a l’alcaldessa a informar-los sobre l’estat de la instal·lació de les càmeres de seguretat, causa que com ja hem destacat, és el principal front de l’AAVV Les Costes.