Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El partit MES (Moviment d’Esquerres) es presenta en societat a Tiana

Aquest dimarts hi ha hagut una paradeta nova al mercat setmanal, i encara s’estarà dues setmanes més. Situada davant de la façana de l’Ajuntament, el seu objectiu és donar a conèixer un partit polític que va néixer fa només dos anys. Es diu MES, Moviment d’Esquerres, i l’Eduard Alfaro n’és el representant.

Ell és l’encarregat d’informar tothom qui s’acosti sobre el seu projecte. El MES es defineix com els representants del socialisme catalanista sobiranista. Són antics militants del PSC desencantats, expliquen, amb la deriva que estava prenent el partit respecte al país, allunyats cada cop més del catalanisme i depenent cada vegada més del PSOE. Per aquest motiu, van decidir marxar i fundar un partit nou. L’Eduard Alfaro ho explica:

 

La cara més visible d’aquesta escissió va ser Ernest Maragall, que a les passades eleccions del 21-D va concórrer com a candidat a la llista d’ERC i serà diputat a la nova legislatura. L’Eduard afirma que el partit republicà és amb qui tenen més afinitat perquè tenen un punt de vista molt semblant. Tot i així, encara no està decidit si a les properes eleccions municipals es presentaran en llista conjunta o per separat. Sigui quina sigui la fórmula que utilitzin, des de MES tenen una cosa clara: l’objectiu és aconseguir una majoria d’esquerres i de país:

 

A nivell local, han participat al Pacte Local pel Referèndum, a l’exposició “El vot a Tiana” que es va fer a la Sala d’Exposicions del Casal l’any passat, a la celebració de l’11-S, a l’1 d’octubre i a totes les mobilitzacions per la llibertat dels presos polítics. El seu compromís amb el sobiranisme no deixa de banda, però, les causes progressistes, afirmen. Dins del seu projecte també hi ha l’objectiu de donar impuls a una Tiana amb més progrés social, benestar, dinamisme, inclusió, cohesió i integració dels barris perifèrics amb el casc antic.