Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Acaba un dels cursos escolars amb més polèmica per la llengua

Aquesta és la primera setmana de l’any sense escola. Els nens i nenes de Tiana han començat les vacances d’estiu. Un temps de descans que arriba en un moment de polèmica per l’escolarització en català: just després que el Ministeri d’Educació hagi fixat, en 6000 euros, la compensació per a les famílies que escolaritzin els fills en centres privats per estudiar en castellà i dies després de la manifestació a Barcelona, en defensa la immersió lingüística.

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, s’ha mostrat preocupada per l’educació a Catalunya: tant per les decisions que arriben per part del govern català com de l’Estat.

 

Tot i això, està convençuda que els nens i nenes de Tiana tenen assegurada una bona educació de cara els propers cursos.

 

En aquest sentit, el portaveu de Convergència i Unió, Enric Nolis, ha recordat que tant a Catalunya com al País Valencià o a les Illes Balears hi ha una oposició molt ferma a les decisions que van “en contra” de la llengua catalana.

 

El regidor d’aquest grup, Joan Cañada, s’ha afegit a aquestes paraules.

 

Des de Convergència i Unió han volgut defensar el paper de la conselleria d’educació de Catalunya. Segons aquests regidors, s’està donant una resposta positiva als “atacs” del Ministre Wert.

 

6000 euros per a les famílies que escolaritzin en castellà

895407

El Ministeri d’Educació ha fixat aquest dimarts en 6.057 euros la compensació per a les famílies que escolaritzin els fills en centres privats per estudiar en castellà. Una despesa que assumirà inicialment el ministeri i que posteriorment anirà a càrrec del Govern de la Generalitat. Així ho ha confirmat el mateix ministeri després que José Ignacio Wert hagi manifestat durant la comissió d’Educació al Congrés ha decidit introduir “un barem referencial raonable de compensació, que és el cost de l’alumne en el sistema públic com a límit”. L’anunci arriba dies després d’un informe del Consell d’Estat que reclamava a Wert reconsiderar el decret sobre l’escolarització en castellà en centres privats.

 

Milers de persones es manifesten contra la Lomce

892988

Desenes de milers de persones, 25.000 segons la Guàrdia Urbana i 120.000 segons l’organització, van cridar, dissabte 14 de juny, a la desobediència de la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce) en defensa del model d’escola catalana i la immersió lingüística. Seguint la crida de la plataforma Somescola, famílies senceres van omplir els carrers del centre de Barcelona amb samarretes verdes, pancartes i estelades per cridar unànimement a favor del model català. La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha assegurat que la llei catalana “assegura que tots els nens acaben la secundària competents en català i en castellà” i ha assegurat que “no cal cap jutge que estableixi cap proporció”.