Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos recomanen agafar els diners, de les pensions dobles, a poc a poc

El de juny és, també, un mes d’alegries per als pensionistes. Aquests dies es cobra la pensió doble. La gent gran, segons els Mossos d’Esquadra, té costums molt habituals com la d’anar a treure tots els diners del banc de cop i ràpid. És per això, que des de l’Àrea Bàsica de Premià de Mar han volgut aconsellar prudència a aquestes persones. Recomanen, per exemple, anar acompanyats al caixer, treure els diners en dies diferents, guardar-los en llocs segurs i no dur-los tots a sobre. En aquest cas, també és important tenir unes bosses amb tanques segures i dur-les al davant.

 

mossos gent gran 2

La gent gran, doncs, per evitar robatoris hauria de canviar les seves rutes diàries per despitar possibles lladres: anar a casa o al poble a través de diferents carrers. A més, els Mossos recorden que dur moltes joies podria ser perillós. Recomanen, també, desconfiar de persones estranyes. Per a qualsevol sospita els Mossos aconsellen trucar al 112.

 

La pensió dels avis: necessària per a tota la família

Un 7,8% de les llars on tots els seus membres estan a l’atur compten amb una persona de més de 65 anys i depenen sovint de la pensió d’aquesta persona. Aquesta xifra s’ha gairebé duplicat des del 2007, quan representaven el 4,1% del total. Actualment són 300.000 les famílies espanyoles que es troben en aquesta situació. En comparació amb altres països europeus, com Dinamarca, França i el Regne Unit, la diferència és de fins a sis punts percentuals i aquest col·lectiu representa com a molt l’1,6% del total de llars amb tots els actius aturats. L’estudi ‘Crisi i fractura social a Europa. Causes i efectes a Espanya’ també revela que l’Estat de Benestar espanyol és “insuficient” per afrontar la situació.

 

Consulta tots aquests consells al web de l’Ajuntament de Tiana