Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més turistes al Maresme per Sant Joan

La bona notícia de Sant Joan a la comarca ha arribat de la mà del sector hoteler i dels càmpings. El pont ha fet que ambdós sectors hagin incrementat la seva ocupació i els seus empresaris es mostren raonablement contents. Als hotels del Maresme es calcula que s’ha arribat a tenir entre el 90 i el 95% de llits ocupats durant la revetlla i això supera les expectatives que tenien fixades. Els càmpings barcelonins, per la seva part, asseguren que, gràcies a l’increment del turisme català i espanyol, han crescut aquest pont entre un 10 i un 15% en la seva ocupació. Les xifres d’aquests dies fan augurar al sector una bona temporada d’estiu.

Els hotels del Maresme han tingut un pont ben positiu i, sobretot, pel que fa a la nit de la revetlla. Segons Isabel Mallol, presidenta de l’Associació Turística de Calella, hi ha hagut moltes reserves d’última hora per a ocupar llits la nit de Sant Joan, cosa que ha fet que les dades superessin amb molt les previsions que tenien els hotelers. Així, tot i tenir una expectativa d’omplir un 65% de les habitacions, durant la revetlla assegura que s’ha arribat a un 90 o 95% d’ocupació. Mallol remarca que la bona dada s’ha aconseguit, sobretot, gràcies al turisme de proximitat i especialment al català.

Pel que fa als càmpings de la demarcació de Barcelona, han notat un increment dels visitants catalans i espanyols que els ha permès tancar un pont de Sant Joan molt positiu. Francisco José Caballé, president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, assegura que estan molt contents. I és que segons les dades que s’estimen, hi ha hagut entre un 10 i un 15% d’increment de campistes de proximitat. Segons Caballé, els turistes estrangers es retarden una mica més de cara a aquest estiu, però, de moment, les dades d’aquest pont fan pensar que la temporada podria anar millor que al 2013.

 

Els Bombers realitzen 23 actuacions al Maresme

Els Bombers de Barcelona han realitzat més de 100 sortides durant la revetlla de Sant Joan. A tot Catalunya han estat uns 1.150 avisos, des de dilluns al vespre fins dimarts 24 al matí.  El 66% dels avisos que han rebut els Bombers de la Generalitat s’han concentrat a l’àrea metropolitana de Barcelona. Al Maresme, en total, han hagut de fer 23 actuacions. Per la seva banda, també el telèfon d’emergències 112 ha atès 2.579 trucades des de dilluns a la tarda. Des de Badalona s’han rebut 113 trucades i des de Mataró 49.

 

Cap accident mortal a les carreteres

La xarxa viària catalana no ha registrat cap accident mortal durant la nit i matinada de la revetlla de Sant Joan. Pel que fa a la mobilitat, durant tota la nit en general ha dominat la fluïdesa al conjunt de la xarxa viària interurbana catalana.