Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Acaben les tasques de recerca de cossos de l’avió de Germanwings

Les autoritats franceses han donat per acabada aquest dissabte la recerca de cossos de les víctimes de l’avió de Germanwings sinistrat als Alps, segons l’agència Reuters. L’anunci l’ha fet un portaveu del Govern d’Alps d’Alta Provença, que ha matisat que en els pròxims dies els investigadors continuaran buscant “els béns personals de les víctimes”. Paral·lelament, el portaveu també ha explicat que Lufthansa, la companyia mare de Germanwings, “ha contractat una empresa especialitzada en retirar les restes d’avions, una tasca que farà sota la supervisió del fiscal i d’un expert en temes mediambientals”.

Fins ara, s’han pogut identificar 150 perfils genètics dels passatgers i la tripulació del vol. El proper pas serà el de comparar aquestes mostres amb les quals han proporcionat els familiars i poder així identificar les restes.

El fiscal de Marsella, Brice Robin, ha recordat aquest dissabte que aquest procés pot durar setmanes i ha demanat paciència. Amb tot, el fiscal ha volgut deixar clar que si una d’aquestes mostres coincideix amb el nom d’alguna de les víctimes, els seus familiars en seran informats immediatament.

Entre les víctimes d’aquest accident també hi ha un veí de Tiana, 5 persones més del Maresme i 2 de Badalona.

 

La segona caixa negra

L’Oficina d’Investigacions i Anàlisi (BEA) de França ha revelat que una primera anàlisi de la caixa negra de l’avió de Germanwings apunta a una acció deliberada del copilot Andreas Lubitz. Segons l’oficina, Lubitz hauria utilitzat el pilot automàtic per perdre altura fins als 100 peus (30,48 metres) i que hauria modificat la configuració, en diverses ocasions, per augmentar la velocitat de l’avió en descendir. La primera lectura d’aquesta segona caixa, que registra els paràmetres tècnics del vol, encara no és definitiva. De fet, els investigadors segueixen treballant per esclarir què va passar abans que l’aeronau s’estavellés als Alps francesos.