Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els mitjans institucionals també al Consell de Comunicació

La comunicació ha estat un dels temes principals d’un dels últims plens del mandat. És el resultat de la primera reunió del Consell de Comunicació, que va tenir lloc el passat mes de gener.

Els grups municipals, que en formen part, han aprovat la proposta del Consell Consultiu i Assessor dels Mitjans de Comunicació Municipals. Es tracta d’una modificació del Reglament del Servei Institucional de Comunicació de Tiana, que es va apropar l’any 2010.

Gràcies a aquest modificació, els mitjans institucionals també formaran part dels temes a tractar per part del Consell de Comunicació, que fins ara només s’hauria centrat en la ràdio municipal. Així doncs, també es debatrà el funcionament del web municipal o la revista “Tiana’t”. El text de la proposta diu: “El mateix consell de comunicació audiovisual, serà també el consell del servei institucional de comunicació amb caràcter consultiu i assessor”.

El grup de Gent pel Progrés de Tiana
El grup de Gent pel Progrés de Tiana

 

Grup Municipal de CiU
Grup Municipal de CiU

El portaveu de Gent pel Progrés de Tiana, Joan Pau Hernández, ha criticat un “control dels mitjans” per part del govern. Els grups de l’oposició també creuen que la proposta “arriba tard” però que “és important”. Així ho han expressat el portaveu de Gent pel Progrés i el portaveu de Convergència i Unió, Enric Nolis.

 

 

Hector Gonzàlez durant la seva intervenció
Hector Gonzàlez durant la seva intervenció

 

Des del govern, el portaveu del PSC, Héctor González, ha defensat una intenció del govern de “despolititzar” els mitjans de comunicació del poble.

 

González també ha felicitat la tasca dels integrants del Consell de Comunicació. Aquest està format per un representant de cada grup municipal, representants d’altres consells de l’Ajuntament, els treballadors dels mitjans de comunicació i tres experts: el periodista Rafael Burgos, la periodista Joaquima Utrera i l’excol·laborador de l’emissora Gerard Gomis.

 

Condol a les víctimes del vol de Germanwings

El ple municipal ha tingut un record especial per a les víctimes del vol de Germanwings, especialment pel veí de Tiana i pel familiar d’una treballadora de l’Ajuntament que hi van perdre la vida. Ha estat dins el condol que cada mes es manifesta als assumptes de tràmit.

L’alcaldessa, Esther Pujol, també ha condemnat l’atemptat jihadista contra una universitat de Kènia.

 

Subvencions i AMPA’S

Les subvencions també han estat un dels temes dels últims plens municipals. La sessió ordinària ha aprovat les bases específiques i la convocatòria de les subvencions per a l’any 2015. Concretament per a les que fan referència a les AMPA’S de les escoles de primària, a les activitats culturals, socials i a les activitats esportives.

S’ha parlat més sobre les AMPA’S. La regidoria d’ensenyament i les AMPA’S de les escoles de primària han elaborat una proposta de conveni que vol regular les relacions i la col·laboració econòmica entre les dues parts. “Per les diferents accions que realitzi cada una de les associacions de pares i mares de les escoles per afavorir la qualitat educativa, el suport a projectes educatius i l’aportació de nous recursos”, afegeix el text que s’ha aprovat durant el ple d’abril. 

 

Licitació del servei de gestió de la deixalleria

La sessió d’abril també ha donat a conèixer l’empresa que s’encarregarà de gestionar la deixalleria del poble. “La millor classificada”, després del període de presentació d’ofertes, ha estat “Tractament i selecció de residus S.A”.