Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Activitats de Festa Major per als més petits

Aquest dissabte a la tarda els Jardins de la Biblioteca Can Baratau s’han omplert de curiosos nens i nenes acompanyats de les seves famíles. I és que els més petits del poble també volen ser partíceps de la Festa Major Petita. A la Biblioteca s’hi feien tres tallers pensats per a tots els gustos. Tot i que ha costat arrencar i la gent no ha començat a arribar fins passades les cinc, els tallers han tingut èxit de participació.

El primer dels tallers consistia en fer ventalls de colors a partir de materials molt senzills d’utilitzar; un plat de paper tallat per la meitat que els nens havien de decorar i on, posteriorment, se li enganxava amb cola un pal de fusta. Un entreteniment ideal pels més creatius i calorosos del poble. Envoltant una llarga taula de fusta, cada cop han anat apropant-s’hi nens d’entre cinc i dotze anys, cridats pels pots de pintura de tots colors perfectes per decorar els ventalls.

El segon taller convidava a aprendre jugant. Era una activitat enmarcada en la Setmana de l’Energia. Al bell mig dels jardins de la Biblioteca, s’hi ha instal·lat un enorme joc de parelles d’allò més original. Els que hi han jugat, han hagut d’aparellar accions del dia a dia en les quals gastem molta energia amb d’altres que fan gastar-ne menys. Per exemple, havien d’aparellar el fet de fer-nos una banyera amb l’acció de dutxar-nos, on gastem molta menys aigua.

L’últim dels tallers també formava part de les activitats de la Setmana de l’Energia i era perfecte per la tarda de xafogor que ha fet. Consistia en pedalar durant 10 minuts per aconseguir fer un granitzat de llimona. A banda de refrescar-nos i fer esport, l’objectiu principal de la pedalada era conscienciar a grans i petits de que obtenir energia costa més del que ens pensem i que, actualment, hi ha moltes formes alternatives de generar-ne. En Xavier, uns dels organitzadors de l’activitat, ha explicat a La Local el funcionament exacte de les bicicletes que fan granissat.