Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol, nova alcaldessa, ofereix “mà estesa” a l’oposició

Sense sorpreses: Ester Pujol, del PSC, ha pres possessió de l’Alcaldia aquest migdia en un acte força emotiu. La nova alcaldessa ha estat escollida, tal com es preveia, amb sis vots: els 4 d’ella i els seus regidors i els dos dels socis de govern, Ricard Fabra i Marta Guàrdia, d’Esquerra Republicana de Catalunya. La nova alcaldessa ha explicat les raons d’aquest pacte al seu discurs de presa de possessió:

 

Pujol ha assegurat que aquest mandat “introduirà una nova cultura política de l’acord”, més que del pacte. Ha dit que els socis de govern són persones molt preparades per a les regidories que ocuparan:

 

Per la seva banda, el cap de llista d’Esquerra, Ricard Fabra, que serà primer tinent d’alcalde, ha tornat a explicar que el pacte amb els socialistes no ha estat una decisió fàcil ni ràpida per al partit. Fabra ha assegurat que han pactat amb els socialistes perquè han entès el missatge dels seus votants:

 

La candidata a l’Alcaldia de CiU, Olga Rué, ha tornat a expressar la seva disconformitat i decepció amb Esquerra que no ha volgut formar, amb ells i altres formacions, una coalició municipal “sobiranista”. Juntament amb els seus dos regidors, Rué s’ha compromès a governar amb responsabilitat i honestedat el  proper mandat:

 

Per la seva banda, el cap de llista de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha estat contundent amb certes actituds que Junts considera de falta de respecte cap a ells des que han format l’agrupació d’electors i que, segons ha dit, no poden aprovar. Salvatierra, força emocionat, ha fet un discurs ple de referències històriques i literàries:

 

Àlex Rosa, l’únic regidor que ha obtingut la CUP, feia història en aconseguir per primera vegada un lloc de regidor per aquesta formació a l’Ajuntament tianenc. El representant de la CUP ha estat clar i contundent al seu discurs d’acceptació del càrrec, que ha promès “per imperatiu legal”:

 

Diego Parra és una altra de les cares noves d’aquest mandat. El regidor del PP també s’ha mostrar emocionat i ha agrait molt emotivament la feina feta pels seus predecessors en aquest càrrec sense els quals, ha dit, no hi hagués arribat. Parra ha parlat dels 5 eixos de la tasca municipal que tirarà endavant:

 

El ple de constitució del govern municipal ha despertat molta espectació entre tianencs i tianenques. La sala de plens s’ha omplert de gom a gom i hi ha hagut part del públic que ha hagut de seguir l’acte des del passadís i les escales interiors de l’Ajuntament.

Ple de constitució 075

A la mesa d’edat, que es composa pel regidor més gran i pel més jove, s’hi han assegut Xavier Doñate, del PSC, i Àlex Rosa, el més jove dels regidors i regidores, amb 30 anys.

Àlex Rosa no ha estat l’únic que ha promès el càrrec per imperatiu legal. També ho han fet els regidors i regidores de Convergència i Unió, Junts per Tiana i Esquerra Republicana.