Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

ADEM, l’associació de dones que potencia la sororitat entre emprenedores

La sèrie d’entrevistes a dones tianenques que ha tingut lloc durant el mes de març acaba amb una entrevista a tres emprenedores: la Cristina Martorell, de l’obrador artesanal de melmelades Melmelària; l’Eva Serés, de la marca de moda infantil Moonkoalas; i la Mireia Guàrdia, de la línia de complements tèxtils Miregucas. Elles tres són part de les sis fundadores de l’Associació de Dones Emprenedores del Maresme (ADEM), creada l’any 2020.

ADEM és l’associació encarregada d’organitzar el T&M Women Market, un mercat que té com a objectiu donar projecció als negocis de dones emprenedores del Maresme i rodalies. Se celebra quatre cops a l’any (un per cada estació) i és una oportunitat per a les emprenedores de compartir sinergies amb les seves iguals. Ho expliquen l’Eva i la Mireia:

 

El fet que tant ADEM com el T&M Women Market siguin projectes formats íntegrament per dones permet a les seves membres entendre’s amb les companyes perquè totes viuen realitats similars, com la de compaginar la feina amb la maternitat:

 

En aquest sentit, la Cristina i la Mireia expliquen que el fet d’associar-se i tirar endavant iniciatives com la del mercat és una experiència enriquidora i d’aprenentatge:

 

Poder compartir el seu coneixement sobre el sector i aprendre les unes de les altres són dues qüestions molt importants per les fundadores de l’associació, perquè quan elles van començar es van topar amb un munt d’entrebancs. L’Eva, la Mireia i la Cristina en destaquen el poc suport per part d’algunes persones del seu cercle:

 

Per això una de les facetes d’ADEM, que es plasma al T&M Women Market, consisteix a transmetre un missatge de força i ànims a totes les dones emprenedores. Aquest és el consell que els dona la Cristina:

 

Quan van celebrar el primer T&M Women Market eren vuit les dones que hi van participar, a l’última edició ja en van formar part una trentena d’emprenedores. La Mireia i la Cristina expliquen que van començar amb els mercats gairebé de casualitat i després de veure el que han aconseguit estan molt satisfetes:

 

De fet, en un futur, si tinguessin més temps, les agradaria organitzar més activitats a part del mercat, explica l’Eva:

 

De moment, però, la seva prioritat és el T&M Women Market, el qual arriba a la seva cinquena edició aquest cap de setmana. Els dies 2 i 3 d’abril, el Garden Tiana acollirà aquest mercat, que comptarà amb una trentena de parades i diferents activitats per petits i grans. La Mireia explica què es podrà trobar:

 

A més, igual que en cadascuna de les edicions anteriors, hi ha una parada solidària. La Cristina explica que, enguany, hi serà el projecte Tot per tu, que recapta fons per la investigació de la metàstasi en sarcomes infantils:

 

A més, la Cristina destaca que les persones que arribin al mercat amb el flyer promocional entraran automàticament al sorteig d’una panera amb productes de totes les emprenedores que hi participen:

 

L’horari del T&M Women Market d’aquest cap de setmana serà dissabte d’11 h a 21 h i diumenge de 12 h a 14:30 h. I el sorteig de la panera es farà diumenge, just abans de donar per finalitzada aquesta cinquena edició del mercat.