Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Compartim amb 5 persones del Maresme els talls de carreteres i vies del 8-N a la comarca

La vaga del passat 8 de novembre convocada per l’Intersindical-CSC va provocar diverses retencions a les carreteres catalanes i maresmenques, juntament amb afectacions al transport públic. La priodista Marta López ha volgut conèixer els testimonis de 5 persones del Baix Maresme, que expliquen a La Local els  problemes que van tenir per arribar a la feina o a la universitat.

Pel que fa a les carreteres, durant tot el matí, un tall provocat per una manifestació a la N-II entre Premià i Vilassar de Mar va aturar el trànsit. La Cristina López ens explica els problemes que va tenir per anar fins a Vilassar des de Premià de Mar:

L’Andrea Moya es va trobar amb la mateixa situació, tant per anar com per tornar de Mataró. Per la tarda també va trobar-se amb un piquet i, per això, va donar la volta. La seva alternativa va ser anar pel Camí del Mig:

A tres quarts d’una, una manifestació va aturar el trànsit a la C-32 a l’alçada del túnel de Mataró. La Maria José explica com es va trobar de ple amb el tall:

Pel que fa al transport públic, Rodalies -i, concretament, les línies R-1 i RG-1, que circulen pel Maresme- funcionava en l’horari habitual, però especialment durant la primera hora del matí es van produir afectacions i retards per la invasió de persones i objectes a les vies. Al llarg del dia aquests retards van continuar. La Sandra Moya, que treballa al servei d’urgències d’un hospital, va haver de sortir tres hores abans de casa per poder arribar bé a la feina:

L’afectació de la vaga a Barcelona

El metro havia decretat serveis mínims, però en realitat van circular un 85% dels viatges habituals. La L4 va ser la més afectada, amb un 50% d’afluència; la L2 amb un 80%; L3 i L5 amb un 90% i la resta amb un 100%, segons va informar TMB. El Julián Jiménez explica com li va afectar la vaga per anar a la universitat:

La vaga va ser convocada pel sindicat independentista Intersindical-CSC, oficialment per motius laborals, però enmarcada en el context polític de l’empresonament de Sánchez i Cuixart i dels 8 exconsellers de la Generalitat.

No s’hi van sumar els sindicats majoritaris CCOO i UGT, però sí que van organitzar dues concentracions a les 12 i les 18 hores en motiu de la macromobilització pels drets i llibertats, que preveu diferents actes i manifestacions al llarg de tot el mes de novembre.

ANC i Òmnium, per la seva banda, es van adherir a aquesta iniciativa amb la proposta d’una aturada de país similar a la del passat 3 d’octubre. Una informació de Marta López.