Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pedrolo, Capmany i Fuster protagonitzen el Tiana Negra d’enguany

El 19 i 20 de gener torna un dels festivals de novel.la negra més arrelats de Catalunya: el Tiana Negra que es farà, com sempre, a la sala Albéniz. Aquesta 6a edició pivotarà entorn a tres “patums” de la novel.la negra en català: Manuel de Pedrolo, M. Aurèlia Capmany i Jaume Fuster.

El 2018 se celebra el centenari del naixement dels dos primers i, també l’any vinent, farà 20 anys de la mort de Fuster. Per tot plegat, aquesta edició del festival tianenc serà una de les que més se centrarà en el vessant purament literari del gènere negre. Ho explica el director del Tiana Negra, Sebastià Bennasar:

 

L’acte inaugural, el vespre de divendres 19, se centrarà en Manuel de Pedrolo però les figures de Capmany i Fuster tindran, també, molta rellevància al llarg d’aquest Tiana Negra, assegura Bennasar:

 

Cada any s’escriu i es publica més i més novel.la negra en català, assenyala Bennasar, també escriptor d’aquest gènere literari (a més de periodista, traductor i crític literari). Per això, assegura l’escriptor mallorquí, també enguany se’ls ha fet “molt difícil” triar quins autors i autores convidaven al Tiana Negra. Aquesta edició tindrà més entrevistes individuals amb escriptors i, alhora, hi haurà una reducció en el nombre de convidats a cadascuna de les 6 taules rodones que es faran:

 

Dissabte al matí es manté un dels clàssics del Tiana Negra: la presentació de novetats de novel.la negra amb música de saxo i lectures dramatitzades. Un altre clàssic, el lliurament del premi Memorial Agustí Vehí, es farà també divendres 19. La rebuda d’originals de la 5a edició d’aquest concurs literari encara està obert: finalitza el 28 de novembre.