Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ajudes per a les cases més antigues

Les cases, pisos o els blocs de pisos del poble que siguin d’abans de l’any 1981 podran demanar ajudes per a la seva rehabilitació o millora. Les famílies que ho necessitin podran rebre subvencions d’entre 2.000 i 5.000 euros, depenent de si volen fer-ne una conservació o millorar la qualitat i la sostenibilitat del seu habitatge. En el cas de les comunitats de veïns, aquesta ajuda serà fins al 35% del cost d’aquesta reforma. Una subvenció necessària, segons el regidor d’urbanisme, Ricard Fabra.

 

Can Gosch
Can Gosch

De moment hi ha força veïns interessats en rehabilitar els seus edificis. Al nucli antic de Tiana, sobretot, hi ha gran quantitat de cases que sumen anys als carrers del poble.

 

Ajudes d’accessibilitat

Els tianencs que viuen en cases antigues no són els únics que poden demanar ajudes. També ho poden fer aquells que necessitin millorar l’accessibilitat al seu habitatge o les condicions d’habitabilitat al seu interior. Aquesta és una subvenció pensada, especialment, per a persones amb mobilitat reduïda.

En aquest cas, l’ajuda pot ser fins a 3.000 o 4.000 euros en les cases o pisos particulars i de fins el 50% del cost total en el cas dels blocs. Hi ha immobles que, per exemple, necessiten ascensors o millores per superar les barreres arquitectòniques.

 

Les principals necessitats de les cases

Un dels principals problemes amb el qual es troben algunes famílies del poble són les humitats. Això hauria afectat tant l’interior d’alguns habitatges com les façanes. Una altra de les preocupacions d’alguns veïns és la de poder adaptar els lavabos a les seves necessitats.

 DSC08415

 

Com demanar l’ajuda?

Aquestes subvencions arriben des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha obert una línia d’ajuts econòmics. Per demanar aquesta ajuda s’ha de fer abans del proper 31 de desembre. Els veïns o les comunitats interessades poden consultar la informació a la pàgina web de l’Ajuntament: www.tiana.cat, dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o trucar al 933955011.