Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ajuntament, famílies i Lola Anglada col·laboren per preservar les tres línies de P3

L’Ajuntament, l’AMPA i l’escola Lola Anglada s’estan coordinant per mantenir les tres línies de P3 de les escoles públiques de Tiana. La Generalitat preveu que durant el curs 2014-2015 hi hagi un grup menys de P3 a aquest centre escolar, que actualment compta amb dos. Malgrat tot, Carles Campos, president de l’AMPA del Lola Anglada, assegura que els membres de les institucions públiques i la comunitat educativa estan fent esforços per informar a les famílies i, així, aconseguir entre cinquanta i seixanta preinscripcions. Una xifra que permetria mantenir les dues línies del Lola Anglada.

 

De moment, el Tiziana compta amb 25 preinscripcions i el Lola Anglada amb 18. Tot i així, s’espera que en la setmana restant abans de la data límit es pugui arribar a la cota necessària per mantenir el mateix nombre de grups que l’any passat.

 

En cas que no s’arribés al nombre necessari, la directora de l’escola Lola Anglada, Luisa Triviño, assegura que no hi hauria grans canvis. Amb un grup menys, hi hauria una tutora menys però l’equip docent es mantindria i els mètodes de treballs seguirien sent els mateixos que fins ara.

 

Però, de moment, les esperances estan posades en el fet que s’assolirà el nombre de preinscripcions necessàries per mantenir les dues línies del centre. Amb les reunions informatives, com la que s’ha celebrat, aquest dilluns, a l’escola bressol municipal, es pretén donar a conèixer als pares i mares que cap nen es quedarà sense plaça i que, per tal d’afavorir que els tres grups de P3 es quedin com han estat fins ara, és necessari inscriure els nens i nenes a les escoles públiques del municipi.

Jordi Gost va explicar el problema de les tres línies de P3 als assistents a la reunió organitzada per Ajuntament, AMPA i l'escola Lola Anglada.
Jordi Gost va explicar el problema de les tres línies de P3 als assistents a la reunió organitzada per Ajuntament, AMPA i l’escola Lola Anglada.

 

Per aquest motiu, des de la regidoria d’educació es recomana que els pares posin en les seves preinscripcions, com a primera i segona preferència, les dues escoles públiques de Tiana. A més, Jordi Gost, regidor d’educació, alerta a les famílies que el fet que els nens tinguin germans escolaritzats a algun dels dos centres, “tot i ser pràcticament un garant d’admissió, no exclou als pares de fer la preinscripció”.

 

Segons Carles Campos, si s’arribés a la cota desitjada per mantenir les tres línies actuals, la preinscripció també s’obriria a altres municipis. Però per tenir aquesta opció s’ha d’assegurar primer que hi ha suficients tianencs i tianenques per poder tirar endavant els tres grups de P3.

 

Aquesta polèmica amb el nombre de grups, però, només durarà aquest any. Els càlculs de natalitat al 2012 vaticinen que pel següent curs sí que hi haurà un nombre de preinscripcions suficient per mantenir totes les línies o recuperar-ne una en cas que s’eliminés enguany.