Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Alta Alella estrena imatge aquest Nadal

Les caves tianenques produeixen 350.000 ampolles cada any. És una producció limitada perquè aposta per la qualitat i pràcticament tot el raïm es fa en els ceps de la finca de Can Genís entre Tiana i Alella. Són 17 hectàrees de les que surt tot el vi ecològic de la marca. Per l’elavoració del cava tenen 50 hectàrees més on fan el Chardonnay. “Per Nadal el que surt més són els productes de gamma alta” diu el propietari i enòleg d’Alta Alella Josep Mª Pujol Busquets.

Aquest any Alta Alella es presenta a taula amb una nova imatge. Noves etiquetes dissenyades per Fernando Gutiérrez, l’encarregat de la imatge gràfica del Museo del Prado, el diari El País o els Mossos d’Esquadra. “Hem volgut actualitzar les etiquetes matenint l’orígen” explica a La Local, Pujol Busquets.

Una anyada excepcional

Si Josep Mª Pujol Busquets ha de triar un dels seus vins, ens recomana el Parvus blanc 2013:  “És una bomba atòmica. El trobo exageradament bo”.  La qualitat del raïm d’aquest any és molt bona, excepcional i això ha fet que el blanc d’Alta Alella d’aquest 2013 sigui un dels vins a tenir en compte alhora d’omplir el celler particular de cada casa. Segons l’enòleg el bon vi d’aquest any és gràcies al clima, l’entorn i la filosofia d’Alta Alella.

Un celler internacional

Cada any que passa alta Alella exporta més a l’exterior. S’està consolidant en els mercats internacionals, com en el seu dia ja va passar en els millors restaurants del món i de Catalunya com l’antic Bulli de Ferran Adrià. A la carta del Bulli, i ara a la carta de restaurants de renom, trobareu el Mataró. Un negre dolç que s’ha fet recuperant la varietat de raïm que li dona el nom. A Tiana el trobareu a restaurants com Can Roca i l’Avi Mingo, que us l’oferiran a les postres per canviar el tradicional moscatell.

El vi i el cava d’Alta Alella no el trobareu en grans superfícies. Es pot comprar en botigues especialitzades. La més propera és a Badalona, al celler ‘Cristina Guillén’.

Aposta pels vins naturals

Tot el vi i el cava d’Alta Alella és ecològic. La nova aposta de Pujol Busquets són els vins naturals. Per això ha començat ja les obres del nou celler. Alta Alella inverteix 300.000€ en aquest nou projecte per entrar encara més en el concepte d’agricultura ecològica, no només a la vinya, sinó també en el celler, mitjançant l’eliminació del sulfurós en tots els processos d’elaboració del vi.