Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Alteracions en els serveis mínims de Rodalies durant la jornada de vaga convocada per Semaf

Els trens de Rodalies estan circulant aquest dijous amb alteracions en els serveis mínims establerts pel Departament d’Empresa i Treball. El sindicat Semaf, que representa el 85% dels maquinistes, ha convocat aturades per aquest dijous 30 de setembre i per l’1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre.

Així doncs, tot i que des del Departament s’havien decretat uns serveis mínims del 85%, des de primera hora del matí s’ha informat d’alteracions per, segons Renfe, absències d’alguns maquinistes. En un comunicat ha assegurat que l’incompliment dels serveis mínims està afectant el 47% del servei previst. Fins a dos quarts d’onze del matí, la companyia ha hagut de cancel·lar la circulació de 81 trens.

Per altra banda, el sindicat ha acusat Renfe de fer una “mala gestió” dels serveis mínims de cara a la vaga i ha dit que es van entregar menys d’una tercera part de les cartes de serveis mínims als maquinistes.

Les jornades de vaga s’han convocat per reclamar la “integritat” en la prestació dels serveis del Grup Renfe i la falta de restabliment de treballadors, que s’ha traduït en 700 treballadors menys i un miler de trens menys diaris, d’acord amb el sindicat.