Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Andorra, “territori de fricció”

Andorra ha estat la protagonista del primer acte del Tiana Negra, que ha servit per començar a entrar en matèria literària. L’escriptor andorrà Albert Villaró i Sebastià Bennasar han compartit una conversa darrera el títol “Andorra criminal”.

Tiana Negra 2015 divendres 026

Segons Villaró, Andorra és “un territori de fricció, on la modernitat ha arribat tard i ràpid”. Això és el que ha volgut demostrar amb la novel·la “Blau de Prússia”, publicada l’any 2006. Dins la voluntat d’explicar el seu país, s’ha inspirat en l’incendi de Mare de Déu de Meritxell. Aquest va tenir lloc l’any 1972. L’escriptor creu que la reeconstrucció del Santuari va significar el trencament entre l’Andorra del passat i la contemporània. L’aspecte d’aquest es va modernitzar i va convertir-se en el “nou Santuari”.

Albert Villaró també ha destacat que al seu “petit país” hi ha una mitjana de novel·listes molt superior a la resta. Creu que això és gràcies a la necessitat que ha tingut el territori d’abastar-se a si mateix i de la proximitat entre actors socials.

Els assistents també han pogut gaudir de la projecció del documental “Pena Capital”.